Váratlan fordulat a naptárban: bahreini duplával kezdhet az F1

Újabb vészforgatókönyv a láthatáron a Formula–1-ben: ha nem rendezhetnek futamot Portugáliában, megint duplázhat Bahrein.

m254407_1.jpg

Bejelentették már korábban, hogy az Ausztrál és a Kínai Nagydíjat elhalasztották, és amikor a Monacói Nagydíj, illetve több utcai verseny törléséről pusmogtak, a Formula–1 szóvivője tagadta, hogy újabb pontokon változna a versenynaptár. Márpedig elképzelhető, hogy a koronavírus-járvány további variálásokat fog eredményezni, vakcina ide vagy oda.

A RaceFans értesülései szerint Portugáliába látogatna a május 2-i hétvégén a mezőny, mely eddig valamennyi, az F1 által hivatalosan közölt naptárban a megerősítésre vár jelölést kapta. Vészforgatókönyvvel kell azonban készülnie az F1-nek, a brit koronavírus-mutáns ugyanis nemcsak terjedni kezdett, hanem a szakadék szélére taszította az egészségügyet, így újra szigorítani kényszerült az ibériai ország.

A portimaói pálya helyettesítésére már alternatívát is felvázolt a szakportál: ahogyan tavaly, úgy idén is két nagydíjat tarthatnak Bahreinben, az előszezoni gyakorlás és a szezonnyitó helyszínén. Ebben az esetben a tavalyinál is bonyolultabb nevet kapó Emilia-Romagna-i Nagydíjat is halaszthatják – annak érdekében, hogy a csapatoknak legyen elég idejük átutazni, Imolában április 18-a helyett 25-én versenyezne az F1, de máris felmerült, hogy csak beoltott nézők lehetnek jelen.

A terveket először a holland Grand Prix Radio ismertette, ennek nyomán a RaceFans megkereste az F1 szóvivőjét, de a sajtóiroda nem volt hajlandó kommentálni az értesüléseket.

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8116415180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása