El fogják várni a nézőktől az oltásigazolást az F1-ben?

Friss lapértesülések szerint felmerült, hogy az áprilisi Emilia-Romagna-i Nagydíjra csak olyan nézők mehetnek, akik már megkapták a koronavírus elleni oltást.

si202011010282_news.jpg

Világszerte a vártnál lassabban halad a vakcináció, ami miatt részleteiben továbbra is bizonytalannak mondható a Formula–1 2021-es versenynaptára, hiszen így még azt sem tudni, lesznek-e zárt kapus versenyek, vagy sem, illetve, ha be is engedik a nézőket a pályára, milyen feltételek mellett. Svájci lapértesülések néhány héttel ezelőtt belengették, hogy a szezon kezdetéig az egész mezőnyt beolthatják, de még azt is tagadta a FOM és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), hogy létezne bármilyen oltási terv.

Hónapok óta vitatéma tárgyát képezi, hogy a járvány lecsengésével, illetve akár azt megelőzően milyen szabályok vonatkoznak majd a rendezvénylátogatásra. A GMM hírügynökség az olasz Corriere dello Sport értesülései alapján arról ír, hogy az áprilisi Emilia-Romagna-i Nagydíj szervezői fontolgatják, hogy csak beoltott nézők lehetnek jelen a versenyen. A lapnak nyilatkozó helyi tanácsos, Daniele Marchetti anyagi okok miatt sürgeti, hogy ne zárt kapuk mögött rendezzék meg az imolai futamot – az ugyanis kétmillió eurójába kerülne a régiónak.

Marchetti hozzátette, a tartomány elnöke, Stefano Bonaccini ezt kizárólag az oltás függvényében tudja elképzelni, a negatív gyorstesztek már szóba sem kerültek opcióként.

A napokban nem először kerül be a híradásokba az imolai verseny: a napokban kiderült, hogy minden eddiginél hosszabb nevet kap az esemény, utalva az állami befolyásra. Imola azután kapott újabb esélyt az F1-től, hogy az Ausztrál és a Kínai Nagydíjat is halasztani kellett, az olaszországi helyszínre április 16-18. között látogat el a mezőny.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8116414150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivlov 2021.02.03. 14:50:59

Nem csak az F1-ben.
Máshol is ez lesz rövidtávon.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása