Vakcináció az F1-ben: az egész mezőnyt beoltanák szezonnyitóig?

Svájci lapértesülések szerint erre készült az FIA és a FOM, az érintettek azonban tagadták, hogy valaha felmerült volna ilyesmi terv.

pfizer-biontech-covid19-vakcina-mti.jpg

Habár az eredeti 2021-es versenynaptár arról árulkodott, hogy normális szezonra készülnek idén a Formula–1-ben, a koronavírus-járvány kitartó (és mutálódó) jelenléte felülírta ezt az elképzelést. Olyannyira, hogy az év első szakaszát már újra kellett tervezni, így az Ausztrál és a Kínai Nagydíjat elhalasztották, viszont Imola ismét helyet kapott a menetrendben.

A világ egyre több pontján és egyre nagyobb kapacitással zajlanak a különféle oltási kampányok, és már az F1-ben is ez a téma. Roger Benoit, a svájci Blick rutinos szakírója lengette be, a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) és a FOM-nak van egy arra irányuló titkos terve, hogy a szezon kezdetéig valamennyi csapatot beoltsanak. Benoit megjegyezte, ennek megvalósítása sokak felháborodást váltaná ki, hiszen rengetegen várnak világszerte a koronavírus elleni védőoltásra.

A GMM hírügynökség szemléje szerint a német n-tv megkeresésére egy szóvivő megerősítette, hogy téves az értesülés, sem az FIA, sem a FOM részéről nem merült fel ilyesféle terv. (Egyébként is problémás lett volna kivitelezni, hiszen a legtöbb országban még csak a legveszélyeztetettebb csoportokat oltják.)

Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy a későbbiekben sem kerül napirendi pontra a vakcináció, hiszen a járványellenes korlátozások a Formula–1 életét is megkeseríti. A pandémia árnyékában idén is veszélybe kerülhet a Monacói Nagydíj (nézők nélkül ugyanis lehetetlen megtartani), de ennél is nagyobb kérdés, hogy mennyire lesz utazóképes a száguldó cirkusz úgy, hogy a csapatok többségének az Egyesült Királyságban található a központja, ahonnan december közepén elterjedt a koronavírus egy újabb, fertőzőbb mutációja.

Jelen állás szerint március végén, a Bahreini Nagydíjjal veszi kezdetét a szezon.

Fotó: Kovács Tamás / MTI

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2516385798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása