Ha erre nem figyelsz idén, lemaradhatsz az F1-es versenyek elejéről

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) péntek délelőtti közleményében ismertette, mikor rajtolnak idén a Formula–1-es nagydíjak. Az igazán radikális változás azonban elmarad.

gp2003_131300ms2_7050-large.jpg

A 2018-as szezonban helyezték az addig megszokotthoz képest 70 perccel későbbre a versenyek kezdetét, az „óra tízes” kezdés azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így, ahogyan azt néhány héttel ezelőtt a RaceFans megszellőztette, újragondolták a futamok kezdési időpontját, ám – a várakozásokkal ellentétben – nem tértek vissza teljesen a korábbi forgatókönyvhöz.

Felmerült ugyanis opcióként, hogy az európai versenyek rajtja 15:10 helyett újra 14:00-ra kerülhet, de pénteken hivatalossá vált, hogy a legtöbb európai verseny 15 órakor rajtol majd, vagyis újra „egészkor” indul el a mezőny a felvezető körre. Lesznek viszont kivételek, például Baku 16:00-kor, a szezonnyitónak otthont adó Bahreinben 18:00-kor, míg Mexikóban 13:00-kor kezdődik a program, utóbbi két hétvége esetében pedig az óraátállítással is számolni kell.

A kezdési időpontok mellett az FIA azt is megerősítette, hogy a pénteki szabadedzések az eddigi 90 helyett 60 percesek lesznek, ahogyan az volt a szombati kvalifikációt megelőző, harmadik gyakorlás esetében eddig is.

A 2021-es kezdési időpontok:

f1-2021-start-times.png

Fotó: Mark Sutton / Motorsport Images (Racing Point F1 Media), FIA

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3216408376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása