F1: Haasos bemutatkozása előtt a Ferrarival tesztelt Mick Schumacher

Csütörtök délután a hétszeres Formula–1-es világbajnok Michael Schumacher fia is lehetőséget kapott arra, hogy az őt patronáló Ferrari három évvel ezelőtti autóját vezethesse.

210066-fda-test-fiorano-day-4-mick-schumacher.jpg

Lassan a végéhez ér a Ferrari teszthete Fioranóban, melynek során hétfőn az akadémiáról ezzel a lendülettel távozó Giuliano Alesire, Marcus Armstrong, valamint Robert Svarcmanra, a következő két napban pedig az olaszok 2021-es párosára, a koronavírusból felgyógyult Charles Leclerc-re, valamint Carlos Sainzra került sor. Sainz csütörtök délelőtt is pályára léphetett a Ferrari tesztpályáján, végül több mint 150 körrel zárta a hetet.

A spanyoltól a délutáni órákban Mick Schumacher vette át a volánt, a Formula–2 regnáló bajnoka amellett, hogy többek között rajtokat is gyakorolt március végi F1-es bemutatkozására készülve, több mint 50 kört tett meg a Ferrari 2018-as autójával. Az SF71H-val péntek délelőtt is pályára gördül a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, akit majd tavalyi riválisa, a Ferrari tesztversenyzőjeként leszerződtetett Callum Ilott vált délután.

„Végre újra versenyautóba ülhettem, már nagyon hiányzott ez az érzés. Határozottan úgy gondolom, pozitív nap volt a mai, probléma nélkül teljesítettük az előre meghatározott ütemtervet, kétségkívül hasznos volt kilométereket gyűjteni az előttünk álló szezon előtt, ami másfél hónap múlva kezdődik az előszezoni tesztekkel” – értékelte napját Schumacher.

„Az SF71H ugyan 2018-as, pályán tanúsított viselkedésében, valamint a versenyzőknek adott érzésekben nagyon is hasonlít. Tökéletes alapot szolgáltat tehát arra, hogy felkészüljek az új idényre. Fioranóban vezetni pedig mindig nagyszerű, mert a pálya technikás és nehéz. Öröm volt újra találkozni a mérnökökkel és a szerelőkkel, és már alig várom, hogy visszaülhessek az autóba.”

Schumachernek kétségkívül kapóra jött a lehetőség, hiszen a csapatváltók mellett az újoncokat is kellemetlenül érinti, hogy idén már csak három kollektív tesztnapot tarthatnak a szezon előtt, így a németnek ideális esetben is csak másfél nap jut a 2021-es Haas volánja mögött. Ami a 2018-as Ferrarit illeti, nem volt ismeretlen számára, hiszen szeptember végére – Ilott-tal és Svarcmannal együtt – már körözhetett vele a #RoadToF1 program keretében.

Fotó: Colombo / Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2516407796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása