F1: Először tesztelt Sainz a Ferrarival, sosem felejti el

Teljesítette első ferraris tesztnapját Carlos Sainz, a spanyol versenyző pozitív benyomásokkal gazdagodott az olasz istálló fioranói tesztjén.

20040-f1-test-fiorano-day-3-carlos-sainz.jpg

Miután hétfőn több juniorjának is lehetőséget biztosított – köztük az olaszok kötelékéből távozó Giuliano Alesinek –, 2021-es versenyzőivel, Charles Leclerc-rel, majd Carlos Sainzcal folytatta fioranói tesztprogramját a Ferrari. Kedden a koronavírusból felgyógyult monacói, szerdán pedig a spanyol tett meg 100-nál is több kört a 2018-as autóval. Sainz az elmúlt hetekben folyamatosan leendő mérnökeivel dolgozott együtt, emellett szerelőivel, valamint a csapat procedúráival is megismerkedett.

#F1 – Maga mögött hagyva a koronavírust Charles Leclerc kedden 44 nap után vezethetett újra Formula–1-es autót: a csapat...

Közzétette: Braking News Motorsport – 2021. január 26., kedd

Közleményében a Ferrari megjegyezte, hogy újdonsült versenyzője első tesztjét ralivilágbajnok édesapja, Leclerc, valamint a versenyzői akadémiát vezető Marco Matassa is figyelemmel kísérte – utóbbival Sainz még a Toro Rossó-s időkben, 2015 és 2017 között dolgozott egy csapatnál –, míg délután a Maranellóba vezető úton néhány rajongó és újságíró köszöntette egy „Vamos Carlos!” feliratú molinó kíséretében.

„Ezt a napot sosem fogom elfelejteni” – nyilatkozta Sainz az első napja után. – „Ma hajnalban szólalt meg az ébresztő, mert nagyon korán tartottuk a megbeszéléseket, mielőtt pályára léptünk volna. Életem egyik legkülönlegesebb pillanata volt, amikor ott megláttam a Ferrarit, rajta az 55-ös számommal! Óriási lelkesedéssel pattantam be az autóba, az installációs kör izgalmas volt, majd nekiláttunk a munkának.”

„Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogyan alakult a nap. Átfogó programot teljesítettünk, lényegében mindent megismerhettem: a mérnököket, a szerelőket, a kormányt, valamint azokat az eljárásokat, amik most nyilván eltérők, mint a tavalyi autóm esetében. Remek volt, hogy karrierem ezen fontos pillanatában az édesapám is jelen lehetett” – tette hozzá a spanyol egy sor köszönetnyilvánítás kíséretében.

Leclerc eközben sem maradt feladat nélkül, ugyanis megejtette üléspróbáját a 2021-es autóhoz, Sainz pedig csütörtök délelőtt folytatja a munkát az SF71H-ban, amit a csütörtök délutáni, majd péntek délelőtti etapra a Haasnál idén bemutatkozó Ferrari-nevelt Mick Schumacher vesz át. A Formula–2 regnáló bajnokát péntek délután a Ferrari tesztpilótája, Callum Ilott váltja.

Fotó: Colombo / Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6016406166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása