Kemény kritika az F1-ről: a milliárdosok sportja lenne?

Kritikus megjegyzést tett a Formula–1-re az egykori futamgyőztes, Jean Alesi, miután fia Ázsiában folytatja pályafutását. Szerinte azonnali változásokra lenne szükség.

20005-f1-test-fiorano.jpeg

Miután hétfőn először (és utoljára) vezethette az olaszok F1-es autóját, Giuliano Alesi bejelentette, hogy távozik a Ferrari versenyzői akadémiájáról és a Formula–2-be sem tér vissza. A 21 éves francia versenyző idén Ázsiában, azon belül is a Super Formula Lightsban indul a TOM’S csapat színeiben, továbbá valószínű, hogy a szintén japán Super GT GT300-as kategóriájában is rajthoz áll. Alesi már tavaly is csak úgy indulhatott az F1 előszobájában, hogy édesapja még az F40-es Ferrarijától is megvált, hogy előteremtse a szükséges anyagi feltételeket.

„Minden hétvégén versenyezni fog, ami Európában aligha lenne lehetséges, hacsak nem fizetsz egy rakás pénzt” – beszélt fia pályafutásáról Jean Alesi, a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva ugyanakkor elismerte, jó érzés volt látnia Giulianót egy F1-es Ferrariban. – „Manapság milliárdosnak kell lenni és csapatot vásárolni, máskülönben nem fogsz bekerülni a Formula–1 világába. Az üléseket [Frédéric] Vasseur és [Toto] Wolff pilótái foglalják el” – tette hozzá, utalva az Alfa Romeo és a Mercedes csapatfőnökére.

Alesi hozzátette, hogy Mick Schumacher sem lehetett volna bajnok az F2-ben és a királykategóriában sem mutatkozhatna be idén a Haasszal, ha a Ferrari nem támogatná őt.

Az 1995-ös Kanadai Nagydíj győztese Sergio Pérez helyzetére is kitért, aki kis híján kikerült az F1-es körforgásból, de végül a Red Bull nyújtott segítőkezet a mexikóinak. „Negyedik lett a bajnokságban, 15 millió van a zsebében, mégis majdnem ülés nélkül maradt a következő szezonra” – tette hozzá az 56 éves francia. – „Ezen muszáj változtatni. Lehetetlen, hogy miközben [Lewis] Hamilton őrült módon harcol azért, hogy megkapja azt, amit megérdemel, a fiatal versenyzőknek fizetniük kell azért, hogy biztosíthassák a showt.”

via grandpx.news

Fotó: Colombo / Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6616406328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wrstjnethn 2021.01.30. 09:57:31

Elkorcsosult csim-bum cirkusz az egész, jó pár éve abbahagytam a nézését. Ahol a hétvége legfontosabb témája Hamilton frizurája meg fülbevalója, az nem sportműsor. Ráadásul a top hisztis picsák 30-40 millió dollárt vágnak zsebre, miközben a biztonságról nyafognak es három csepp eső után jön a safety car. 30-40 millió dollárért nekem dögöljön meg minden hétvégén a pályán, én a nép, cirkuszt akarok, robbanást, ütközést és véééért! Mi lenne ha a hokisok meg a vízilabdázók is elkezdenének vinnyogni, hogy kemény a jég meg hideg a víz?

Negrogo 2021.01.30. 10:08:17

@wrstjnethn: Szerintem jo 7 eve nem nezem mar. Evente max 1 versenyt... Itt mar reg nincsenek hosok, nyoma sincs a regi "gladiatoroknak"". Furdos kurva mind. Gazdag csaladok, elkenyesztetett pici kis fiacsaki, apuci penzebol, majd kesobb agyon tul fizetve...

wrstjnethn 2021.01.30. 10:15:56

Egyébként meg ha a világon összesen húsz ember ülhet F1 autóba, persze, hogy a pénz fog számítani. Aki tehetséges, remélheti, hogy felkarolja egy cég és szponzorálja. Aki meg nem olyan tehetséges, az fizeti saját zsebből a szórakozását. Ha nem tetszik apucinak, el lehet küldeni a fiúcskát asztalosnak.

wrstjnethn 2021.01.30. 10:24:23

@mennyi?husz!: igen, pont így érzem én is, azért nem nézem.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2021.01.30. 12:59:15

Mindig is a gazdag ficsúrok sportja volt ez.Hogy most milliók kellenek csak vagy milliárdok az attól függ, hogy milyen valutában számolunk.És csatlakozom, én se nézem már nem tudom hány éve, a millió szabálymódosítás, stb, követhetetlen számomra az egész.Illetve meghaladta az ingerküszöböm.Max a végeredményt olvasom el...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2021.01.30. 13:01:36

* Illetve meghaladta az ingerküszöböm ezt a sportot.

Zool2107 2021.01.30. 19:51:12

Kedves hozzászólók: nem érzitek szánalmasnak azt, hogy saját bevallásotok szerint jó pár éve nem nézitek a szériát, de azért markáns (fikázó) véleményetek van az egészről? Megvan az F1-nek a maga baja (a hibrid éra Mercedes dominanciája eléggé hazavágta az élmezőny változatosságát), de azt nem tudom honnan veszitek hogy "hisztis picsák" és "fürdős kurvák" a versenyzők?
Komolyan annak tapsoltatok amikor 2015-ben Bianchi meghalt a pályán? Amikor Grosjean majdnem bent égett az autójában idén? Vagy az lett volna a fasza, hogy Leclerc fejét péppé zúzza Alonso autója mikor átrepült rajta Belgiumban? Vagy nemtán az említett Alonso nem lett volna fürdős kurva, ha ottmarad holtan az Albert Park-ban 16-ban?
Azért mert az autók sokkal biztonságosabbak és monszunban nem küldik pályára óket az baj? Nem vagytok normálisak.
Egyébként nem a ti szinteteknek való bulvár szart kellene olvasni, és akkor nem csak az jutna el hozzátok, hogy kinek milyen a frizurája meg a fülbevalója, hanem az értelmes dolgok is. Pl. törött kézzel lenyomni egy versenyt, zúzódásokkal kiszállni a verseny végén mert nem rád szabták a pilótafülkét stb... (szerintem egy ilyen autóból 10 perc után sírva könyörögnétek azrét, hogy kiszálhassatok). Egyébként a hokisok és a vizilabdázók is tudnak picsogni ha arról van szó...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2021.01.31. 12:21:50

@Zool2107: cimbora, senki nem mondott ilyeneket, amiket írsz, ne add már a mi billentyűzetünkbe a saját gondolataidat...

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása