F1: Imolában gyakoroltatta japán újoncát az Alpha Tauri

Harmadjára ülhetett királykategóriás versenygépbe az F1-es bemutatkozása előtt álló Cunoda Juki, aki ezúttal csapata 2019-es autóját járathatta meg.

tsunoda-2021-imola-teszt-str14.jpg

Miközben gőzerővel tesztel Fioranóban a Ferrari – hétfőn a juniorosztagot, később pedig Charles Leclerc-t és Carlos Sainzot pályára küldve –, az Alpha Tauri sem tétlenkedik, mely szerdán az F1-ben idén bemutatkozó Cunoda Jukival tesztelt. A japán versenyző Imolában körözhetett a csapat 2019-es versenygépével, a Toro Rosso STR14-esre húzták rá a tavalyi dizájnt – írja a Formula1.com.

A szabályok értelmében ugyanis csak kétéves vagy annál régebbi autóval lehet korlátlanul tesztelni, viszont, tekintve, hogy az idei előszezonban minden eddiginél rövidebb, háromnapos tesztet rendeznek csak, jócskán megugrott ennek a kiskapunak a jelentősége, hiszen ideális esetben is csak másfél napjuk lesz a versenyzőknek arra, hogy megismerkedjenek idei munkaeszközeikkel.

Cunodát harmadjára ültette már F1-es autóba az Alpha Tauri: tavaly szintén Imolában biztosított lehetőséget az F2-ben harmadikként végzett japánnak, majd a szezonvégi abu-dzabi újoncteszten léphetett pályára. Úgy tudni, februárban Misanóban is tesztelhet a Honda üdvöskéje, persze ez azon is múlik, hogy közbeszól-e a világjárvány a csapat terveibe.

Fotó: Alpha Tauri / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr716406752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása