F1: A Mercedes csapatfőnöke is átesett a koronavíruson

A Formula–1 újabb kulcsfigurája kapta el a COVID-19-et, Toto Wolff viszont már ki is gyógyult a betegségből.

m249910.jpg

Vasárnap este az osztrák ORF-nek nyilatkozott, az interjúban pedig Toto Wolff elárulta, hogy nemrégiben ő is megfertőződött a koronavírussal. A Mercedes csapatfőnöke Kitzbühelben szeretett volna eltölteni pár napot, amikor váratlanul pozitív lett a tesztje – írja a RaceFans.

Így a kiruccanás helyett tíz napig karanténban maradt, csak nagyon enyhe tünetei voltak. A 49 éves csapatfőnök hozzátette, most már újra koncentrálhat a Formula–1-es teendőire – van is mire, hiszen a Mercedesen hivatalosan csak Valtteri Bottasszal hosszabbított 2021-re, míg Lewis Hamiltonnal már több mint egy éve húzódnak a tárgyalások. A huzavonában többek között az is közrejátszott, hogy koronavírus-fertőzése miatt a hétszeres világbajnoknak ki kellett hagynia a december eleji Szahíri Nagydíjat.

Wolff már a harmadik a csapatfőnökök között, aki kapcsolatba került a COVID-19-cel, tavaly a Racing Point tulajdonosa, Lawrence Stroll, valamint a Williams újonnan kinevezett csapatvezetője, Simon Roberts is átesett a betegségen. Ő volt a harmadik a 2021-es F1-es koronavírusos megbetegedések tekintetében is, az első hetekben Lando Norris és Charles Leclerc tesztje lett pozitív – előbbi már igazoltan tünetmentes, utóbbi pedig abban az esetben vehet részt a Ferrari fioranói tesztjén, ha előtte negatív tesztet produkál.

Fotó: Sebastian Kawka / LAT Images (Mercedes Media Database)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7116402378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása