Bizarr: Albon a Red Bull színeiben, mégis Ferrarival indulhat a DTM-ben

Különös fordulatot vehet a Red Bull DTM-es szerepvállalása: Alexander Albon és Liam Lawson kettőse egy Ferrarival versenyezhet 2021-ben.

ferrari-albon-red-bull.jpg

Nemrégiben jelentették be, hogy a Red Bull Alexander Albont ugyan csak teszt- és tartalékversenyzőként tartja meg a Formula–1-ben, a thai-brit versenyzőnek ezen kötelezettségei mellett – juniorjával, Liam Lawsonnal egyetemben – a német túraautó-bajnokságban biztosít versenyzési lehetőséget, míg Max Verstappen csapattársaként Sergio Pérezt szerződtették le.

A korábbi bejelentés konkrétumokban erősen hiányos volt, a Motorsport.com viszont kiderítette, hogy Albon és Lawson egy-egy Ferrari 488 GT3-assal bukkanhat fel a mezőnyben, az új-zélandi ráadásul a formulaautózástól sem távolodik el: úgy hírlik, sikeres F3-as szezonját követően a Formula–2-ben folytatja a Hitech GP színeiben.

A Red Bull és a Ferrari útjai már korábban is keresztezték egymást, és nemcsak riválisokként, hiszen 2006-ben az energiaitalosok mindkét F1-es csapatának autóit a Ferrari erőforrásai hajtották. Emellett azért is eshetett az olaszok GT3-as autójára a választás, mert a Honda nem lát akkora értéket az átalakulófélben lévő DTM-ben, az Aston Martin pedig az előző év végén szakított a Milton Keynes-i együttessel, hogy a Racing Point jogutódjaként gyári csapatot indítson a királykategóriában.

Hogy melyik csapat színeiben fognak versenyezni Albonék, az továbbra is tisztázatlan, de a szakportál levezetése alapján észszerű választás lehet az AF Corse, mivel szoros kapcsolatban áll a Ferrarival annak révén, hogy az endurance-világbajnokságban is ők futtatják az olaszok gyári programját.

Arról is ír a Motorsport.com, hogy azokon a versenyeken, melyeken Albon nem tud részt venni, Nick Cassidy válthatja. A japán Super Formula és Super GT sorozatok korábbi bajnokának így besűrűsödhet az idei programja, hiszen a Formula–E-ben is bemutatkozik a Virgin csapatánál. Arra az esetre, ha a Formula–E és a DTM versenynaptára is ütközne, házon belül kell más beugró után nézni a Red Bullnak.

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office, Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4616388398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása