Albont és juniorját is a DTM-be küldi a Red Bull

Két Red Bull-os kötődésű versenyző is a német túraautó-bajnokságban fog versenyezni 2021-ben, egyikük a Formula–1-es körforgásból mindössze két év után kikerülő Alexander Albon.

si202011290465_hires_jpeg_24bit_rgb_news.jpg

A bajnokság hétfői sajtóközleményének értelmében a Formula–1-es ülését Sergio Pérezzel szemben elvesztő Alexander Albon idén a DTM-ben is képviseli a Red Bullt, nemcsak a Milton Keynes-i alakulat tartalékosa lesz, de csak azokon a hétvégéken, melyek nincsenek átfedésben F1-es tartalékosi vagy szimulátoros kötelezettségével.

A Red Bull még nem nevezte meg, ki osztozik a thai-brit pilótával az egyik autón, az viszont kiderült, hogy Liam Lawson lesz az energiaitalosok által támogatott másik versenyző. A második Formula–3-as szezonját háromszoros futamgyőztesként és az összetett ötödik helyezettjeként végző új-zélandiról azt lehetett feltételezni, hogy az F2-ben folytathatja, így némiképp meglepetésként hat a bejelentés.

� Red Bull to bring Formula 1 driver Alexander Albon and a New Zealander into the DTM � Formula 1 driver Alex Albon...

Közzétette: DTM – 2021. január 4., hétfő

Számos újdonságot tartogat a DTM 2021-es szezonja, amely május 29-30-án, az oroszországi Igora Drive-on rajtol. A megannyi változás részeként gyári csapatokat és az eddigi autókat privát alakulatok és GT3-as autók váltják. Albon és Lawson esetében azonban nem tudni, pontosan mely csapattal és melyik márka autójával áll rajthoz.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4816371572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása