Szintet lép Leclerc öccse – jövőre már az F3-ban indul

Marad a bajnokcsapat Premánál a 2021-es szezonban is Arthur Leclerc, a monacói azonban fellép a Formula–1 kisebbik előszobájának számít Formula–3-ba.

unnamed_47.jpg

Miközben Charles Leclerc jövőre már negyedik F1-es szezonját kezdi meg, a harmadikat a Ferrari színeiben, öccse, Arthur Leclerc is lépdel felfelé a formulaautózás ranglétráján, jövőre már a Formula–3-ban ejti meg debütálását – derült ki csapata, a Prema közleményéből.

„Már van némi tapasztalatom a csapattal, hiszen a második évemet kezdem meg velük. Különleges kapcsolatot alapoztunk meg ez idő alatt. Teljesen új kihívás vár rám, még több versenyző lesz a rajtrácson, mint eddig, a hétvégék lebonyolítása is izgalmasnak ígérkezik. Már alig várom, hogy elkezdődjön a szezon” – kommentálta előléptetése hírét Leclerc, aki nem mellesleg idén januárban bekerült a Ferrari versenyzői akadémiájára.

unnamed_1_25.jpg

„Örömömre szolgál, hogy üdvözölhetem Arthurt az F3-as csapatunkban” – tette hozzá René Rosin, a Prema csapatfőnöke. – „Egy magas szintű bajnokság vált tapasztaltabbá a 2020-as szezon folyamán, mindenki másnál több győzelmet szerzett a regionális bajnokságban. Képességei a színfalak mögött zajló kemény munkához való viszonyulásával járnak, ezek alapján ő az, akit keresünk ezen a szinten.”

A 20 éves monacói idén a Formula Regional European Championshipben állt rajthoz a Premával, de annak ellenére alulmaradt a bajnokságot megnyerő Gianluca Petecoffal szemben, hogy hat győzelmet és nyolc pole pozíciót szerzett az év folyamán, 16 ponttal kapott ki a bajnokságot megnyerő braziltól. Nemrégiben Leclerc részt vehetett a Formula–3 utószezoni gyakorlásain Barcelonában és Jerezben, melyeken az olasz csapat elmondása szerint meggyőző teljesítményt nyújtott.

A Formula–3 szezonja a Spanyol Nagydíj hétvégéjén veszi kezdetét jövő májusban, többek között a Hungaroringre is ellátogat majd a sorozat, vagyis, ha a 36. Magyar Nagydíjra visszatérhetnek a nézők, láthatják élőben versenyezni mindkét Leclerc-fivért.

Fotó: Prema Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9316340386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása