F1: Örömhír, Grosjeant kiengedték a kórházból

A tervezettnél ugyan egy nappal később, de elhagyhatta a kórházat az elmúlt évek legnagyobb F1-es balesetét minimális sérülésekkel megúszó, örömkönnyeivel küszködő Romain Grosjean. Abu-Dzabiban már visszatérne a Haas francia versenyzője.

_rc12380_2020112640808008-343-2.jpg

Sokáig emlékezetes marad Romain Grosjean a vasárnapi Formula–1-es Bahreini Nagydíjon elszenvedett balesete, az viszont még inkább, hogy tulajdonképpen a túlélhetetlent élte túl, sőt, úszta meg égési sérülésekkel. Úgy volt, már kedden kiengedik, de végül szerdán, magyar idő szerint reggel fél 9-kor hagyhatta le a jamanai katonai kórházat Grosjean. A francia is közzétette Twitter-oldalán az örömhírt, kiegészítve azzal, hogy már nem is kell viselnie az óriási kötéseket, az ujjait is elkezdheti használni – bevallotta, ennek hallatán majdnem elsírta magát örömében.

A Haas közleményéből kiderült, Grosjean égési sérüléseit magánterápia keretében kezelik tovább, erre az időre Bahreinben marad a francia. Az amerikai istálló az intézményben összesen három éjszakát töltő versenyzője és a teljes csapat nevében is köszönetet mondott a kórháznak.

Habár egy interjúban arról nyilatkozott, látta jönni a halált, a Motorsport.com-nak a minap arról beszélt Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke, hogy a francia Abu-Dzabiban már visszatérne, ahol vélhetően utolsó haasos mellett utolsó F1-es nagydíját is teljesítené.

„Tegnap [hétfőn – szerk.] beszéltem vele erről, Abu-Dzabiban nagyon vissza akar térni, ez a célja. Megpróbál addig meggyógyulni, vasárnap-hétfő tájékán meglátjuk,  hogy érzi magát, megvalósítható-e” – mondta, hozzátéve, hogy nem sietik el a döntést, hiszen az egészség az első.

Mint arról már korábban írtunk, a Szahíri Nagydíjon Pietro Fittipaldi helyettesíti a 34 éves versenyzőt, rajtszáma az 51-es lesz.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

PIETRO FITTIPALDI (@pifitti) által megosztott bejegyzés

Fotó: LAT Images / Haas F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8216314066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása