F1: Grosjean kihagyja a Szahíri Nagydíjat – hivatalos!

Habár csodával határos módon már kedden kiengedik a kórházból a Bahreini Nagydíjon súlyos balesetet szenvedett Romain Grosjeant, a hétvégén nem ül autóba – a Haas meg is nevezte a francia helyettesét.

1018367272-lat-20201129-gp2015_145846_onz6849-957.jpg

További részletek hamarosan...

Mint arról beszámoltunk és egy publicisztikában is belemélyedtünk, borzasztó balesetet szenvedett a Formula–1-es Bahreini Nagydíjon Romain Grosjean: a francia az első körben azt követően, csapódott neki és fúrta át a szalagkorlátot a közben kettétörő Haas-Ferrarijával, hogy a 3-as kanyar kijáratán összeakadt Danyiil Kvjattal. Az Alpha Tauriról 221 kilométer/órás sebességgel kapitulált a francia, a becsapódás során 53 G-s erőhatások érték, majd a mindennek hatására kiömlő, lángra kapó üzemanyag által keletkezett tűzben 26 másodpercet töltött.

Ennek ellenére az esti órákban – bekötött kezekkel ugyan, de mosolyogva – jelentkezett be kórházi ágyáról egy Instagram-videóban, hogy tudassa a világgal, hogy jól van. Hétfő délelőtti közleményében a Haas megerősítette, hogy Grosjean kedden el is hagyhatja a jamanai katonai kórházat, ahol a közlemény megjelenése előtt Günther Steiner csapatfőnök is meglátogatta. A csapat közlése szerint jól halad a kezelése.

Nem sokkal később egy újabb közleményt tett közzé az amerikai gárda, melyben tudatta, hogy a már-már hihetetlen jó hírek ellenére Romain Grosjean nem indul a hétvégén, helyettese Pietro Fittipaldi lesz. Az 1972-es és 1974-es világbajnok Emerson Fittipaldi unokája először versenyezhet a Formula–1-ben a Szahíri Nagydíjon, de nem lesz könnyű dolga, tekintve, hogy még csak nem is vezette a Haas idei modelljét, főállásban pedig tesztpilóta, az ázsiai F3 téli kiírása óta – amit ötödikként zárt – egyáltalán nem versenyzett.

pietro_announcement_web.jpg

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5616307364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása