F1: Hivatalos, Russell a Mercedes beugrója

Egy nappal azután, hogy kiderült, Lewis Hamilton elkapta a koronavírust, a Mercedes közölte, hogy a Williamsnél versenyző neveltje, George Russell helyettesíti a hétszeres világbajnokot.

williamsf1_32290_hires_1.jpg

Futótűzként terjedt el a hír, miután a Mercedes kedd reggel bejelentette, hogy Lewis Hamiltonnak ki kell hagynia a hétvégi Szahíri Nagydíjat, pozitív lett ugyanis a koronavírus-tesztje, ám a helyettesét egészen mostanáig nem nevezték meg. Az esti sajtóhírekkel összhangban 24 órával később megerősítették, George Russell lesz a hétszeres világbajnok helyettese a Mercedesnél, sőt, amennyiben szükséges, az abu-dzabi szezonzárón is ő vezeti a W11-et.

„Először is szeretnék köszönetet mondani a Williamsnél, amiért hagyta, hogy valóra váljon ez a lehetőséget. Alapvetően ugyanis egy másik overallt viselnék a hétvégén, de Williams-versenyzőként szurkolok a csapatnak minden egyes lépésüknél. Erre pedig egy nagyszerű lehetőségként tekintek, hiszen a mezőny jelenlegi legjobb alakulatától tanulhatok, így fejlettebb versenyzőként térhetek majd vissza, még több energiával és tapasztalattal, amivel a Williamst segíthetem” – idézi Russell szavait az F1.com-on megjelent közlemény.

„A Mercedesnek köszönöm, hogy hisznek bennem. Nyilván, senki sem helyettesítheti Lewist, de a csapatért mindent bele fogok adni, onnantól fogva, hogy beülök az autóba” – folytatta a 22 éves pilóta. – „A legfontosabb: mielőbbi felépülést kívánok Lewisnak! Várom már a lehetőséget, és azt is, hogy pályára gördülhessek a hétvégén.”

Russell immár második éve tagja a Williamsnek és az F1 mezőnyének, és noha elmúlt 36 versenye során nem sikerült pontot szereznie, számos alkalommal volt már közel hozzá. Azt ugyanakkor elmondhatja magáról, hogy ezidáig még egyszer sem maradt alul házon belüli időmérő párbajban – sem Robert Kubicának, sem Nicholas Latifinek nem sikerült előrébb végeznie időmérőn. Russellt egyébként még jövőre is a Williamshez köti szerződése.

williamsf1_30412_hires.jpg

Azzal pedig, hogy a Mercedesnek sikerült kölcsönkérnie neveltjét, két újonc is lesz a mezőnyben a hétvégén, hiszen Pietro Fittipaldi haasos beugrása mellett a Williamsnek is új versenyzőt kellett bejelentenie, a grove-iak választása Jack Aitkenre esett. A csapat tartalékversenyzőjét így majd a Campos Racing F2-es csapatánál kell pótolni.

„A fellegek felett járok a lehetőségtől, miszerint a hétvégén bemutatkozhatok a Williamsnél, és rendkívül örülök annak, hogy George is ilyen lehetőséget kapott!” – kezdte felvillanyozva Aitken. – „Nagyon is itthon érzem magam, amióta csatlakoztam a Williamshez az év korábbi részében, most pedig itt az esély, hogy segítsem a csapatok az eddig megfoghatatlannak bizonyult pontok megszerzésében.”

„Minden tőlem telhetőt megteszek a következő napokban annak érdekében, hogy felkészüljek, de őszintén szólva már Melbourne óta úgy érzem, hogy készen állok erre. Lewisnak minden jót kívánok felépülésében, George-nak pedig sok szerencsét a Mercedesnél erre a hétvégére” – tette hozzá.

Fotó: Williams Racing Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8516311626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása