F1: Bottasé az imolai pole
Formula–1 2020: Emilia-Romagna Nagydíj – Időmérő edzés

Imolában is érvényesült a papírforma, a Mercedes szokás szerint kibérelte az első sort – a Fekete Nyilak sorrendje viszont Valtteri Bottas utolsó gyorskörével hozott meglepetést.

m250054.jpg

A Mercedes finn versenyzője, Valtteri Bottas nyerte a Formula–1-es Emilia-Romagna Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről. A 31 éves pilótának ez az idei negyedik és pályafutása 15. pole pozíciója. Bottas mellől csapattársa, a címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton startolhat majd, míg a harmadik pozícióból Max Verstappen vághat neki a futamnak a Red Bull-lal.

Kiváló időmérő edzést teljesített a francia Pierre Gasly, aki a héten hosszabbított szerződést az Alpha Taurival, miután Monzában pályafutása első futamgyőzelmét aratta. Ezúttal a negyedik rajtkockába kvalifikálta magát Gasly. Szintén kiemelkedően teljesített a mezőny egyik leggyengébb versenyautóját vezető brit George Russell, ő 13. lett a Williamsszel. A négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel csak a 14. rajtkockát foglalhatja majd el, csapattársa, a monacói Charles Leclerc viszont a hetedik pozícióból startolhat.

A vasárnapi versenyen a Mercedes megvédheti konstruktőri vb-címét, és sorozatban hetedszer nyerheti meg a csapatok pontversenyét. A 63 körös Emilia-Romagna Nagydíj vasárnap 13:10-kor kezdődik Imolában.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Forrás: MTI

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6316267106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása