TCR EU: Az év mentése – bemutatja: Nagy Dániel
TCR Europe 2020: Spa-Francorchamps – 2. futam

A TCR Európa-kupa spái hétvégéjének második versenyén kiderült, milyen fából faragták Nagy Dánielt – avagy így kell megfogni egy versenyautót 200-as tempónál, vizes pályán, Spa legveszélyesebb kanyarjában.

2020_eur_spa_race_2_daniel_nagy_73.jpg

Azok után, hogy a pénteki versenyen idén először nullázott, a szombat délelőtt tartott, második futam rajtjánál is ennek közelébe került Nagy Dániel. A 11. helyről, tehát a darálóból indulhatott, majd az Eau Rouge-nál beszúrt mellé Andreas Bäckman, ám összeért a két Hyundai, Nagy viszont csodával határos módon a pályán tudta tartani a i30-ast, miközben a svéd megforgott a Raidillonban – a 200 km/óra körüli tempó és a vizes pálya ellenére.

A bravúros manőverről később a közösségi oldalán tett közzé egy felvételt a versenyző:

A közvetítésben 14:29-től, teljes egészében pedig 23:44-től nézhető meg a jelenet:

A folytatásban többeken is kifogtak a körülmények: Sami Taoufik a Les Combes-nál csapódott a palánknak, Daniel Lloyd és José Manuel Sapag balesete miatt még a biztonsági autó is pályára lépett. Az újraindítás után újra a legnagyobb adok-kapok kellős közepén találta magát a BRC magyar versenyzője, de szerencsésen átvészelte, míg a két peugeot-s, Julien Briché és Teddy Clairet egymással akadt össze.

Mindezek után már az ötödik helyen haladt, de a hajrájában az audis Nicolas Baert gyorsabbnak bizonyult nála, így hatodikként intették le Nagy Dánielt, a futamot pedig – újabb bravúros felzárkózással – a beugróként visszatérő Mikel Azcona nyerte. A Zengő Motorsport WTCR-pilótája mögött az utolsó körben dőlt el a második hely sorsa Tom Coronel és John Filippi között, amiből egy kemény előzési manőverrel a holland keveredett ki győztesként.

2020_eur_spa_race_2_96_mikel_azcona_15.jpg

Még egy forduló van hátra a TCR Európa-kupa 2020-as idényéből, amit két hét múlva Jaramában rendeznek. Matematikailag még az összetettben hatodik Nagy is esélyes a bajnoki címre, a Spából egy 3. és egy 10. hellyel távozó bajnoki éllovas, Mike Halder 60 ponttal előzi, míg a záróhétvégén összesen 90 egység szerezhető.

Halder előnye egyébként 26 pont a szombaton nullázó Mehdi Bennanival szemben, míg John Filippi hátránya 35 egységnyi a harmadik helyen. Nagy csapattársa, Mat’o Homola nyolcadik a bajnokságban, miután fordított rajtrácsos pole-ját csak egy 12. helyre tudta váltani, a szlovák 25 ponttal van lemaradva a magyar mögött a tabellán.

A második futam végeredménye:

null

null

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3616258536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása