F1: Saját otthonában gyilkolták meg Vitalij Petrov édesapját

A hirtelen és sokkoló haláleset után az egykori Formula–1-es versenyző hazautazott, a vasárnapi Portugál Nagydíj már nem ő lesz a negyedik versenybíró.

ek7ej68wkae7ngu.jpg

Orosz sajtóorgánumok számoltak be elsőként a hírről, hogy az ex-F1-es versenyző, a Portugál Nagydíj hétvégéjén negyedik versenybíróként megjelenő Vitalij Petrov édesapja, Alexander Petrov szombat este fegyveres merénylet áldozata lett. Úgy tudni, viborgi otthonában gyilkolták meg szombat este 18 óra körül az idősebbik Petrovot, aki nemcsak üzletember volt, hanem Viborg közigazgatási területének irányításából is kivette a szerepét.

Fia versenyzői karrierjét is támogatta, így indulhatott 2010 és 2012 között, három éven át a Formula–1-ben. Az ügy kapcsán a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is kiadott egy közleményt, melyben amellett, hogy megerősítette, Petrov hazautazott Oroszországba, részvétét fejezte ki az orosznak és családjának.

Petrov helyét a negyedik versenybírói székben Bruno Correia veszi át a vasárnapi versenyre. A 42 éves korábbi pilóta az elmúlt években a WTCC/WTCR és a Formula–E biztonsági autójának sofőrjeként vált ismertté.

A Braking News Motorsport csapata ezúton szeretné részvétét kifejezni Vitalij Petrovnak és családjának!

Fotó: SMP Racing / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7016256768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vasgyuszi 2020.10.25. 13:16:32

Hamilton?
Wéber Gabiék elmodása szerint nagyon fújt rá, hogy bíró lett...

vasgyuszi 2020.10.25. 13:18:40

elmodása = elmondása

Nagykörúton túli magyar 2020.10.25. 20:09:46

Hamilton egész hétvégén azon volt, hogy ne lehessen bíró Petrov.
Nos, úgy látszik el is intézték ezt.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása