F1: Döntöttek Verstappenék ügyében a stewardok

Pont került Max Verstappen és Lance Stroll ütközetének végére, egyiküket sem büntették végül.

elbfsiyxeaqbo_s.jpg

Kétszer is előkerültek a piros zászlók a Formula–1-es Portugál Nagydíj második szabadedzésén, másodjára azért kellett félbeszakítani a gyakorlást, mert Lance Stroll és Max Verstappen összeakadtak a célegyenes végén. A furcsa incidens előzménye az volt, hogy az előző kör végén a holland maga elé engedte a kanadait, aztán a célegyenesben, a DRS segítségével próbálta visszaelőzni.

A féktávon azonban nem értettek szót egymással: Stroll volt ugyan előrébb, de Verstappené volt a pozíció, de egyikük sem engedett, ennek lett koccanás a vége. Az eset után a Red Bull pilótája kifakadt a rádión, a – Lewis Hamilton által megkérdőjelezett Vitalij Petrovot is soraiban tudó – versenyfelügyelők viszont mindkettőjüket vizsgálat alá vonták, pár órával a második edzés vége a döntés is megszületett.

Ennek értelmében sem Verstappen, sem Stroll sem kap büntetést, ugyanis egyiküket sem lehetett túlnyomórészt vagy teljesen felelősségre vonni az esetért, sőt mi több, mindkét fél elismerte, hogy elkerülhető lett volna az ütközés.

Fotó: F1 / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6816255602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása