WTCR: Micheliszék profitáltak az utólagos büntetésekből

Több versenyzőt is megbüntették a második futamon történtek után – Tassi Attila csapattársa is büntetést kapott a következő fordulóra, a szankciók azonban mind a négy magyarnak kapóra jöttek.

309292f982a387b104bddad7251b259f.jpg

Magyar dobogó nélkül ugyan, de akciódúsan zárult a túraautó-világkupa magyarországi kiruccanása, ebből kifolyólag a versenyfelügyelők sem unatkoztak – viszont több incidensben is utólag született döntés. Tassi Attila csapattársa, Néstor Girolami öthelyes rajtbüntetéssel megy Aragónba, amiért a második verseny elején megforgatta a Zengő Motorsport spanyolját, Mikel Azconát. A Münnich Motorsport argentinja két büntetőpontot is kapott az incidensért, így összesen már négy strigula szerepel a licenszében.

A pontszerzők sorrendje, illetve névsora is módosult a második futamon, miután Nathanaël Berthont és Gabriele Tarquinit is megbüntették. A Comtoyou Racing versenyzőjét ötmásodperces büntetéssel sújtották, amiért ütközött Boldizs Bencével, a 2009-es WTCC- és 2018-as WTCR-bajnok idejéhez pedig 30 másodpercet – ami egy boxutca-áthajtásos büntetéssel egyenértékű – írtak hozzá a Thed Björkkel, illetve Aurélien Comte-tal való incidens nyomán.

Az audis így az 5.-ről a 11. helyre esett vissza, a Hyundai olasz pilótája pedig nullázott büntetésével, ugyanis a 11. helyett a 18. pozícióban rangsorolták. Így többek között Michelisz Norbert és Boldizs Bence is nyert egy-egy helyet, előbbi a 15. rajtkockából indulva végzett ötödikként, míg a Zengő-csapat újonca hatodik helyével eddigi legjobb eredményét érte el a WTCR-ben. Tassi pedig a nyolcadik helyre lépett előre a szankciók révén, Kismarty-Lechner Gábor pedig a 16. helyre kerülve szerzett egy pontot, miután a 13. helyezett Luca Filippi szabadkártyás mivolta miatt nem jogosult pontszerzésre.

via TouringCarTimes

Nyitókép: Xavi Bonilla / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr716245440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása