WTCR: Honda-siker az első futamon, Tassi a legjobb magyar
WTCR 2020: Hungaroring – 1. futam

Esteban Guerrieri győzelmével vette kezdetét a WTCR vasárnapi versenydömpingje, az argentin tovább javította ezzel bajnoki esélyeit. Tassi Attila egy ötödik hellyel indította a reggelt a Hungaroringen.

d0a8b41baf63ea20da1ebdf17f604fff.jpg

Korán indult a vasárnap a Hungaroringen, a túraautó-világkupa mezőnyének ugyanis már 9:15-kor jelenése volt a rajtrácson. Az első verseny Esteban Guerrieri rajt-cél győzelmét hozta, igaz, nem volt könnyű dolga az argentinnak, hiszen az élboly sűrű volt, akcióból viszont már kevesebb láthattunk.

Idei második sikerének köszönhetően a Münnich Motorsport pilótája feljött másodiknak a bajnokságban, 23 pontra megközelítette a listavezető Yann Ehrlacher-t, aki a második helyen ért célba a Lynk&Có-val, míg a dobogó legalsó fokára Guerrieri csapat- és honfitársa, Néstor Girolami állhatott fel, akinek Yvan Muller 03 TCR-jét kellett feltartóztatnia.

Magyar szempontból nem sikerült a legjobban a rajt: hiába indulhatott a második rajtkockából, Mikel Azcona csúnyán beragadt a Zengő-Cuprával, így a célegyenes végén már csak nyolcadikként fordulhatott. A spanyolt végül a hatodik helyen intették le, előtte Tassi Attila zárt legjobb magyarként, kettejük között zajlott le az egyik legkeményebb pengeváltás, aminek során többször is összeért a Cupra és a Honda.

5ebcdc1a100d1323b4c4d2c276621847.jpg

Tassi lett a legjobb magyar a második futamon. (Fotó: Paulo Maria / DPPI / FIA WTCR Media)

Tassiék mögött Santiago Urrutia (Lynk&Co), Jean-Karl Vernay (Alfa Romeo), a legjobb hyundai-osként végző Luca Engstler, valamint Thed Björk (Lynk&Co) tette teljessé az első tíz sorrendjét. Sokat rontott ugyan a rajtnál, a 16.-ként célba érkező Boldizs Bence is pontszerzéssel kezdte a napot, akinek a második futam bír igazán komoly jelentőséggel, mivel azt a pole-ból kezdheti meg.

A Zengő Motorsport harmadik versenyzője, Kismarty-Lechner Gábor a 20. helyen végzett, Michelisz Norbert pedig ugyan kiválóan rajtolt és helyezkedett az első körökben, néhány kör után ki kellett hajtania a boxba, vélhetően azzal összefüggésben, hogy a Hyundai-nál nem sikerült megoldani a regnáló bajnok szombati napját is megkeserítő motorproblémát.

A második versenyt 12:15-től rendezik, a harmadikat pedig 16:15-től, mindkét viadalt élőben közvetíti a Sport 2, a fordított rajtrácsos versenyt az Eurosport 2-n is követhetjük.

Az első futam végeredménye:

wtcr_2020_hungaroring_r1.jpg

Nyitókép: Paulo Maria / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr316244560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása