F1: Nem számolnak a Ferrari-juniorral a Haasnál

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner egyértelművé tette, hogy nem opció a csapat számára a Ferrari-akadémista Callum Ilott szerződtetése.

1018285922--20201008-gp2010_080337_onz4954-708.jpg

Mick Schumacher mellett a másik Ferrari-junior, Callum Ilott számára is meghatározó lesz a pénteki nap, hiszen az Eifel Nagydíj első szabadedzésén először gördülhet pályára Formula–1-es autóval hivatalos versenyhétvége keretében – a brit nemrégiben Schumacherrel és Shwartzmannal együtt a Ferrari privát tesztjén készült fel az alkalommal, Fioranóban az olaszok 2018-as autóját vezethette.

Ilott a Haasszal vehet majd részt a 90 perces gyakorláson, és már az is kiderült, hogy erre az időre Romain Grosjean adja át az autóját. Az amerikai gárda már évek óta bajban van versenyzőfronton, elképzelhető, hogy ezúttal Grosjeannak és Kevin Magnussennek is mennie kell, de kérdéses, hogy kit ültetnének a francia és a dán helyére.

1018264542-lat-20200924-gp2010_083319_onz7056-574.jpg

Pedig Günther Steiner néhány héttel ezelőtt arról beszélt, hogy összesen tíz versenyző szerepel a Haas listáján 2021-re, viszont Ilott nincs a jelöltek között. „Nincs a listán csak azért, mert Ferrari-versenyző. Ő a Ferrari pilótája, így nem szerepel a listán” – beszélt Ilott helyzetéről a csapatfőnök a Motorsport.com-nak. – „Nem tudom, mit akarnak csinálni vele, mik a terveik vele, de jelen pillanatban nincs rajta a listán.”

„Nagyon tiszteltem őt viszont, mert második a Formula–2-ben, ami azt jelenti, elég jó. A ma reggeli eligazításon találkoztam vele először, délután lesz egy találkozónk, akkor már többet fogok tudni róla. Holnap viszont már a listán lehet” – jegyezte meg sejtelmesen a 21 éves brit kapcsán.

„Ez persze nem azon fog múlni, milyen eredményt ér el az FP1-en. Annyi biztos, hogy ha valami olyat csinál, amit nem kéne, például összetöri az autót, akkor már biztosan nem lesz a listán.”

1018264867-lat-20200924-gp2010_104602_ony5122-311.jpg

Úgy tűnik tehát, az olaszoknak továbbra sincs beleszólásuk abba, kiket igazol le a Haas, ellenben másik ügyfélcsapatánál, az Alfa Romeónál a Ferrari dönthet az egyik ülés sorsáról, amit így a tavalyi és az idei szezonban Antonio Giovinazzi foglalt el.

Ám az olasz teljesítménye nem mondható kimagaslónak, így valószínű, hogy a Ferrari az akadémia mostani keretéből protezsálja be valamelyik ifjú ígéretét. A legtöbb esélye persze Mick Schumachernek van az Alfa Romeo ülésére, de Ilottról és a tavalyi F3-as bajnok Shwartzmanról sem szabad megfeledkezni, ahogyan az F1-es folytatás, visszatérés módját kereső Sergio Pérezről és Nico Hülkenbergről sem.

Steiner elmondta, a Haas a németországi hétvége előtt nem tett látványos előrelépést a versenyzők kérdéskörében, mivel „ez egy lassú folyamat és nem könnyű feladat”.

Fotó: Antonin Vincent / DPPI (Alfa Romeo Racing Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9416232672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása