WTCR: Kiderült, hogy rajthoz állnak-e Micheliszék Szlovákiában

A németországi botrány után a Hyundai szép csendben visszatér a WTCR-be a hétvégén, a Slovakiaringen újra láthatjuk Michelisz Norbertéket versenyezni.

1675b0c58dd54b6e8e0192ecd7f60626.jpg

Órákkal az első szabadedzés kezdete előtt robbant a bomba, miután a Hyundai közölte, valamennyi autójával visszalép a németországi hétvégétől, mondván, a dél-koreai márka úgy érzi, nem részesül a többi versenytárséval egyenlő bánásmódban, így Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini, Nick Catsburg és Luca Engstler sem indult a Nordschleifén.

A Hyundai elsősorban a teljesítményballasztot, valamint azt nehezményezte, hogy az Alfa Romeo, az Audi és a Renault 20 kiló pluszsúly fejében nem kell, hogy használja a Magneti Marelli-féle egységes vezérlést. Eközben az Eurosport Events, a Nemzetközi Automobil Szövetség és a WTCR vezérkara közös közleményben hangsúlyozta, hogy igyekeznek dűlőre jutni a Hyundai-jal.

Az elmúlt két hét viszont nem hozott újabb fejleményeket az ügyben, végül az Eurosport Hungary megkeresésére a Hyundai sajtóosztálya megerősítette, hogy Szlovákiában már újra csatasorba áll a négy i30-as, és erről nem fognak kiküldeni újabb sajtóanyagot, mivel a korábbi, visszalépésről szóló csak a túraautó-világkupa németországi hétvégéjére vonatkozott. 

Fotó: Frédéric Le Floc'h / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9016227898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása