Ennyi volt, nem versenyez többé a balhézó gokartos

Egy nappal azután, hogy a gokart-világbajnokság döntőjén előbb megdobta egy ütközővel, majd a paddockban ismét nekiesett versenyzőtársának, az eset következményeitől függetlenül bejelentette visszavonulását Luca Corberi.

corberi.jpg

A komplett motorsportvilágban borzolta a kedélyeket, ami az FIA gokart-világbajnokságának lonatói zárófutamán történt. A pályatulajdonos fia, Luca Corberi miután kiesett a versenyből, hozzá akarta vágni a gokartjáról leszakadt első ütközőjét a vele balesetező Paolo Ippolitóhoz, majd a verseny után, a paddockban is nekiesett versenyzőtársának az olasz pilóta – az ominózus esetekről készült felvételek futótűzként járták be a világhálót.

Valószínűleg örökre kiírta magát a motorsportból az ámokfutó gokartos

Baleset, ütköződobálás, bunyó – minden megtörtént, ami eddig elképzelhetetlennek tűnt egy, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által szervezett világeseményen. Luca Corberi heves vérmérsékletéért pályafutásával fizethet.

Jenson Button, 2009 Formula–1-es világbajnoka – sokakkal egyetemben – Corberi és apja eltiltását követelte, de úgy tűnik, hogy még a felügyelőtestület hivatalos intézkedését sem kell megvárni azzal, hogy fejlemény legyen az ügyben. A 23 éves Corberi hétfőn a közösségi oldalán jelezte, hogy a jövőben semmilyen versenyen nem áll rajthoz, miközben egy nyilvános bejegyzésben bocsánatot kért a történtek miatt.

A dolog pikantériája annyi, hogy azóta elérhetetlenné vált a bejegyzés* (ahogy az itt és itt is látható, a beágyazás helyett megjelenő hibaüzenet formájában) – persze, lehetséges, hogy privátra állította a láthatóságot, de ezzel máris megdől a nyilvános bocsánatkérés ténye –, de az internet nem felejt, amellett az alábbi képernyőfelvételen olvasható gondolatok az egész angol nyelvű sajtót bejárták, többek között a RaceFans is lehozta Corberi nyilatkozatát.

„Szeretnék bocsánatot kérni a motorsporttársadalomtól azért, amit tettem” – kezdte gondolatait Corberi. „Nincs mentség arra, miért viselkedtem ennyire gusztustalanul. Ez az, amit sosem csináltam 15 éve tartó pályafutásom során, és bízom benne, hogy más sem fog a jövőben.”

„A futam után felhívtak a versenyfelügyelőkhöz, és kértem tőlük, hogy vegyék el a licenszemet, hiszen tisztában voltam helyrehozhatatlan hibáimmal. Azt mondták viszont, hogy ehhez nincs hatalmuk, ezt a nemzetközi szabályzat is kiköti. Mindenkit arra kérek, hogy ne okolja őket, csak igyekeztek a lehető legjobban végezni a munkájukat” – vette védelmébe a stewardokat.

„Éppen ezért úgy döntöttem, hogy életem hátralevő részében semmilyen motorsporteseményen nem veszek részt” – tért rá a lényegre. – „És ez nem önbíráskodás, egyszerűen ez a helyes, amit tehetek. A családom 1985 óta érintett a gokartozásban, láttuk a növekedését, valamint a legjobb és a legrosszabb oldalát is. Erre a történetre az egyik legrosszabbként fogunk emlékezni, sosem felejtem el.”

„Nem kérek elnézést, mert nem érdemlem meg. Teljes mértékben egyetértek a szükséges büntetésekkel. Tisztában vagyok vele azzal, hogy attól még, hogy a mai írásomban bocsánatot kérek, nem elég azok után, ami rosszat tettem. A legrosszabbat én követtem el; egy srác, aki imádja ezt a sportot, és élete legrosszabb napja után is a kellemes emlékeket őrzi meg” – zárta mondandóját.

Ami a történteket illeti, a Nemzetközi Automobil Szövetség mellett az Olasz Autóklub (ACI) is vizsgálatot indít az ügyben, és bárhogy is döntött Corberi, a szankciókat valószínűleg nem fogja megúszni.

* FRISSÍTÉS: Újra elérhetővé vált Luca Corberi posztja – valószínűsíthető, hogy a hozzászólás lehetőségének kikapcsolása okozta a malőrt, ugyanis a kommentek elérhetetlenné váltak, továbbá hozzászólni sem lehet a bejegyzéshez.

I’d like to apologize to the motorsport comunity for what I’ve done. There are no excuses to explain why I’ve done such...

Közzétette: Luca Corbe Corberi – 2020. október 5., hétfő

Fotó: Tony Kart / Instagram / RaceFans

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2216228506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása