Valószínűleg örökre kiírta magát a motorsportból az ámokfutó gokartos

Baleset, ütköződobálás, bunyó – minden megtörtént, ami eddig elképzelhetetlennek tűnt egy, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által szervezett világeseményen. Luca Corberi heves vérmérsékletéért pályafutásával fizethet.

luca-corberi-gokart-botrany.jpg

Általában nem jó ajánlás, ha egy Formula–1-es világbajnok örök életre eltiltana egy gokartversenyzőt a motorsporttól, de tekintve, mennyire megdöbbentő felvételek kerültek elő a CIK-FIA gokart-világbajnokság fináléjáról, érthető az álláspont.

Az előzményeket nem mutatták a közvetítésben, azt viszont igen, hogy a 25 körös verseny 9. körében kieső Luca Corberi nagy bőszen bandukol a pálya szélén, hóna alatt az első ütközőjével, majd azt riválisához, Paolo Ippolitóhoz vágta – nem mellesleg ezzel többeket is veszélyeztetve.

A Tony Kart 23 éves pilótája versenyének vélhetően Ippolito vetett véget, miközben a 15. helyért csatázva ütköztek, ám a „leszámolást” nem hagyta ennyiben az olasz, a leintést követően fizikailag is nekirontott honfi- és versenyzőtársának. A verekedésbe több csapattag belekeveredett, de úgy tudni, Ippolitóba Corberi apja – aki egyben a lonatói pálya tulajdonosa – is rúgott egyet.

Corberit és Ippolitót még az ütközésért kizárták a versenyből, de értelemszerűen most újabb vizsgálatok várhatóak. Simán elképzelhető, hogy Corberi soha az életben nem jut komolyabb lehetőséghez, de arra sem fogadnánk nagyobb pénzösszegben, hogy egyáltalán engedni fogják neki, hogy versenyezzen.

„Luca Corberi ezzel minden esélyét lerombolta, ami egy versenyzői pályafutása során megadathatott volna neki, az FIA gokart-világbajnokságán tanúsított undorító viselkedése után” – írta Jenson Button, 2009 Formula–1-világbajnoka a Twitteren a történtek után. – „Az apjáé a pálya, és lehetett látni, ahogy erőből a falnak nyomja a srácot. Élethosszig tartó eltiltást ezeknek az idiótáknak, könyörgöm!”

FRISSÍTÉS: Luca Corberi bocsánatot kért, egyúttal bejelentette visszavonulását – ugyanakkor a nyilvános bejegyzés, amiben mindezt tudatta, már nem érhető el...

Ennyi volt, nem versenyez többé a balhézó gokartos

Egy nappal azután, hogy a gokart-világbajnokság döntőjén előbb megdobta egy ütközővel, majd a paddockban ismét nekiesett versenyzőtársának, az eset következményeitől függetlenül bejelentette visszavonulását Luca Corberi.

via RaceFans

Fotó: képernyőkép / YouTube

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2116227520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fikalnyik Eugén 2020.10.06. 10:48:33

A bunyóban nem látok semmi kivetni valót, bár a két fejjel kisebbet fegyelmezni elég szánalmas, de legalább itt van szenvedély, nem olyan fos buzitanya mint az F1.
Az ütköződobálás viszont igazi tirpák megnyilvánulás volt, főleg, hogy nem is azt találta el akit akart, takarodjon az ilyen a sport közeléből is.

Pierr Kardán 2020.10.06. 11:52:47

Nem tiltják el, nem is vonul vissza, ezek csak nagy dumák. 2018-ban Romano Fenati azzal írta be magát a motorsport történelemkönyvébe, hogy ő volt az, aki egy versenyen szépen átnyúlt a versenyzőtársa motorjához és behúzta a fékkart. Persze nem ez volt az első ilyen megnyilvánulása, korábban egyszer belerugott egy versenyzőtársába, egy másik motorosnak meg rajt előtt egyszerűen leállította a motorját.

Szóval ha van javíthatatlanul agresszív és minden önkontrollt nélkülöző versenyző, akkor Fenati az. A 2018-as balhé után őt is el akarták örökre tiltani, mire bejelentett, hogy akkor inkább visszavonul.

Na lehet találgatni, hogy mit csinál az illető 2020-ban. Vajon pizzafutár lett, vagy kertépítő? Hát egyik sem, pont ugyanúgy motorversenyző, mint a korábbi balhéi előtt. Szóval ennyit az örökre történő eltiltásról és a visszavonulásról. Szánalmas cirkusz ez az egész.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása