F1: Ismét Bottas a leggyorsabb, óriási a Mercedes előnye
Formula–1 2020: Orosz Nagydíj – 2. szabadedzés

A Mercedes meglógott a mezőny elől Szocsiban, a Renault maradt a középmezőny élén, a Red Bull pedig visszaesett.

m244978.jpg

Miközben hivatalosan is fény derült arra, hogy januártól az ex-Ferrari-csapatfőnök Stefano Domenicali lesz a Formula–1 új vezérigazgatója, Szocsiban folytatódott az Orosz Nagydíj programja. Az elsőhöz hasonlóan a második szabadedzés is Valtteri Bottas elsőségét hozta, a finn Mercedes-pilóta 1:33.519-cel tudhatja magáénak a hétvége eddigi legjobb idejét.

A második helyen csapattársa végzett, ám a hetedik világbajnoki címére hajtó Lewis Hamilton gyakran panaszkodott tapadáshiányra, vibrációra, többször el is hagyta a pályát kisebb-nagyobb hibát vétve. A brit mögött Daniel Ricciardo lett a harmadik, az ausztrál már délelőtt is eredményesen szerepelt a Renault-val. Ricciardo mögött az első edzésen még a legjobb tízen kívül záró McLarenek végeztek az első ötben.

Carlos Sainztól és Lando Norristól azonban csupán néhány századra maradt el a Racing Point-os Sergio Pérez, míg a másik rózsaszín autóval csak a 17. lett Lance Stroll, a kanadai egy piruettet is bemutatott. A Red Bull jelentősen visszább esett: Max Verstappen a 7., Alexander Albon a 15. időt autózta; ezzel szemben a Ferrari mindkét autójával a TOP-10-ben zárt, igaz, Charles Leclerc csak a 8. lett, Sebastian Vettel elé pedig a másik renault-s Esteban Ocon is befért.

A harmadik szabadedzést szombaton 11 órától bonyolítják le, és fontos megemlíteni, hogy ezúttal egyik magyar televíziócsatornán sem kísérhetjük figyelemmel az utolsó gyakorlás történéseit, viszont a 14:00-tól kezdődő kvalifikációt már szokás szerint élőben közvetíti az M4 Sport.

A második szabadedzés végeredménye:

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5116215280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása