Hivatalos: Stefano Domenicali veszi át az F1 irányítását!

Pénteken hivatalosan megerősítették, hogy januártól az ex-Ferrari-főnök Stefano Domenicali váltja Chase Careyt a Formula–1 vezérigazgatói székében.

attachment_159430.jpg

Már napokkal ezelőtt megpendítették a nemzetközi sajtóban, hogy rövidesen bejelenthetik Chase Carey utódját, ennek megfelelően az Orosz Nagydíj második szabadedzésének kellős közepén be is futott a hivatalos bejelentés, miszerint Stefano Domenicali irányítja az F1-et a következő évtől, átvéve a vezérigazgatói posztot.

Domenicali utoljára 2014-ben vállalt aktív szerepet a paddockban, 2008-tól volt a Ferrari csapatfőnöke, a következő években pedig az Audinál, majd vezérigazgatóként a Lamborghininél dolgozott, amellett, hogy kinevezték a Nemzetközi Automobil Szövetség együléses bizottságának élére.

„Megtiszteltetés volt vezetni az F1-et, és készülök arra, hogy továbbra is érintett maradjak, egyúttal támogassam Stefanót, amint átveszi az irányítást” – kommentálta röviden a bejelentést a jelenlegi vezérigazgató. Ezzel párhuzamosan az is kiderült, hogy Carey nem ügyvezető elnökként marad az F1 közelében, aki 2017 januárjában, a sportág tulajdonosváltásakor kapott szerepet elnök-vezérigazgatóként.

„Örömömre szolgál, hogy csatlakozik a Formula–1-es szervezethez, mindig is az életem része volt ez a sportág” – fogalmazott az új vezér szerepében bemutatkozó Domenicali, hozzátéve, hogy az Audinál és a Lamborghininél, az elmúlt hat évben szerzett vezetői szemléletvilágát és tapasztalatát szeretné hasznosítani. – „Imolában születtem, Monzában élek. Az FIA együléses bizottságában végzett munkám révén mindig is kötődtem az F1-hez, és már várom, hogy a csapatokkal, a promóterekkel, a szponzorokkal és a többi partnerrel dolgozhassak együtt, és vihessem tovább az üzletet.”

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1716215218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása