F1: Bottas az élen, Hamilton utolsó előttiként kezdett Oroszországban
Formula–1 2020: Orosz Nagydíj – 1. szabadedzés

Valtteri Bottasé az első szabadedzés a Formula–1-es Orosz Nagydíjon, míg Lewis Hamilton csak a piros zászlós leállást előidéző Nicholas Latifit utasította maga mögé.

m244980.jpg

Több mint egy hét pihenő után tért vissza a Formula–1 mezőnye, ráadásul ezen a hétvégén már komolyabb nézőközönség előtt rendeznek futamot, mintegy 30 ezer emberrel számolnak az Orosz Nagydíj szervezői. A pénteki első szabadedzést két incidens tarkította: előbb Carlos Sainz dobta el a McLaren a 7-es kanyarnál, míg valamivel később Nicholas Latifi hibázott a Williamsszel a 6-os kanyarban. Sainz törött hátsó szárnnyal még vissza tudott evickélni a boxba, a kanadai újonc miatt viszont előkerültek a piros zászlók, az FW43-as komolyabb károkat szenvedett el.

Sainz kicsúszásával nem csak magának, de Lewis Hamiltonnak is keresztbe tett, a brit ugyanis épp akkor volt gyorskörön, a későbbiekben pedig már nem próbálkozott a lágy abroncsokon. A kemény gumikon futott ideje viszont csak a 19. helyre volt elegendő, míg a másik Mercedesszel Valtteri Bottas az élen kezdett Szocsiban. Bottas egyedüliként ment be 1:35 alá, így bő fél másodperccel előzte a második helyezett Daniel Ricciardót, míg a harmadik helyen a renault-s ausztrál korábbi csapattársa, Max Verstappen végzett.

Verstappent a két Racing Point-os, Sergio Pérez és Lance Stroll kettősét pedig Esteban Ocon (Renault) követte, míg Danyiil Kvjat annak ellenére lett hetedik, hogy csak a közepes gumikon lépett pályára. A legjobb tízbe még Alexander Albon (Red Bull), Sebastian Vettel (Ferrari) és Pierre Gasly (Alpha Tauri) fért be. Sokat küszködött George Russell (Williams) és Romain Grosjean (Haas) is az első 90 perc során: a britnek a fékekkel, a franciának autója irányíthatóságával gyűlt meg a baja, ami miatt utóbbinak Pérezzel és a 11.-ként záró Charles Leclerc-rel (Ferrari) is támadt kisebb félreértése.

Russell és Grosjean kettőse ennek ellenére Hamilton előtt, a 17-18. helyen zárt, a program pedig a Formula–2-esek kvalifikációját követően, 14:00-tól folytatódik a második szabadedzéssel, amit csakugyan élőben követhetünk az M4 Sporton.

Az első szabadedzés végeredménye:

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1716214896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása