Beugróként kap nagy lehetőséget a magyar motorversenyző

Váratlan kihívással kell szembenéznie Kovács Bálintnak, aki a hétvégén a német IDR-sorozat legmagasabb kategóriájában állhat rajthoz – ellenfelei között korábbi MotoGP-pilóta is található.

120091870_3337056143049340_3089559560837523723_o.jpg

Annak ellenére, hogy végül nem jött össze a Le Mans-i indulás, remek évet fut Kovács Bálint. A 19 éves magyar motorversenyző vezeti az Alpok-Adria Bajnokság összetettjét a Superbike-kategóriában, míg a cseh bajnokság Open 1000-es kategóriájában a második helyről várja a folytatást cseh csapatával, a New2Projekttel. A hétvégén újabb komoly kihívással nézhet szembe, beugróként ugyanis rajthoz állhat az IDM királykategóriájában a 2016-os bajnok csapata a Bayer-Bikerbox – Powered by Yamaichi színeiben, miután belga versenyzőjük, a jelenleg a negyedik helyen álló Bastian Mackeles kéztörés miatt kénytelen kihagyni a hockenheimringi fordulót, így többek között olyan pilótákkal szemben mérheti össze a tudását, mint az összetettet vezető, ex-MotoGP-s Jonas Folger.

„Az előző évekhez képest idén egy pokolian gyors mezőny áll rajthoz az IDM Superbike kategóriájában, a korábbi MotoGP-versenyző Jonas Folgerrel az élen. Ez egy fantasztikus lehetőség a számomra, és már alig várom, hogy megmutathassam magam egy ilyen erős mezőnyben. Az IDM királykategóriájában ráadásul egy korábbi bajnokcsapatban fogok debütálni egy Yamaha R1-gyel. A pályát nagyon kedvelem, hiszen tavaly itt ünnepelhettem a bajnoki címemet. Természetesen számomra egy új közegben való versenyzés biztosan nem lesz egyszerű, de úgy gondolom, hogy egy sikeres hétvégét zárhatunk majd” – kommentálta a hirtelen jött lehetőséget Kovács Bálint, csapata, a H-Moto Team által kiadott közleményben.

A H-Moto Team tulajdonosa, Kelemen Krisztián úgy véli, Kovácsra egy rendkívül komoly szintfelmérő vár, most ugyanis kiderül, mennyire tudja tartani a ritmust a legjobbakkal. „Bálintnak ez az elmúlt évek legkomolyabb erőfelmérője lesz, most kiderül, hogy ebben az évben hova tudott gyorsulni a Yamaha R1-es nyergében. Nyugodtan teheti a dolgát, hiszen nyomás és elvárás nem nehezedik rá” – magyarázta Kelemen. „Jó önértékelése van, és hiszem, hogy amit tud, azt ki fogja motorozni magából Hockenheimben is. Új csapat, új 2020-as motor nehezítheti a dolgát, viszont a pálya ismerős lesz neki, és szereti is. Izgulunk, hogy a vírus továbbra is elkerülje őt. Biztos vagyok benne, hogy egy izgalmas és eredményes hétvége vár Bálintra. Már szervezzük az októberi Alpok Adria szezonzáró verseny utáni szereplését is, és körvonalazódik egy ugyancsak izgalmas projekt a novemberi hónapra egy komoly bajnokságban. De egyelőre most az előttünk álló hétvégén teljesítsen a tudásához és a tehetségéhez méltón.”

Fotó: H-Moto Team

Szerkesztette: Braking News Motorsport

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2216212258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása