Vége a magyar motorversenyző álmának, nem indul Le Mans-ban

A legrosszabb forgatókönyv érvényesült Kovács Bálint korábban veszélybe sodródott Le Mans-i indulását illetően, az ifjú magyar tehetség távozott Franciaországból.

79768662_2643520482402913_4844891773253713920_o_1.jpg

Az utolsó utáni pillanatban hagyta cserben Kovács Bálintot cseh csapata, az Exteria KSPCS Racing Team by Empora azzal, hogy csak hétfőn délután közölte, hogy a koronavírus-járványra hivatkozva visszalép a hétvégi Le Mans-i 24 órás motorversenytől. Miután ez kiderült, Kovács és a H-Moto Team a helyszínen próbált minden követ megmozgatni, hogy a 19 éves pilóta mégiscsak indulhasson, de onnantól kezdve, hogy ennek sikerességéről a csütörtök délután rendezett első kvalifikációig nem érkezett megerősítés, nyilvánvaló volt, hogy ilyen rövid idő alatt nem jártak sikerrel.

A péntek délutáni órákban a H-Moto Team Facebook-oldalán tudatta, hogy nem sikerült új csapatot találni, így Kovács Bálint nem tud indulni az egynapos versenyen, sőt már a helyszínről is távozott. Ennek ellenére örömteli hírt is tartogatott a csapat közleménye: Kovács Szilner Jánossal, illetve a csapat sportigazgatójával, Rizmayer Gáborral Rijeka felé vette az irányt, jövő héten ugyanis rajthoz áll az Alpok-Adria bajnokság következő fordulóján. A faképnél hagyott pilótát másik cseh csapata, a New2Projekt a hétvégén egy kétnapos teszttel próbálja kiengesztelni.

Rizmayer Gábor elmondta, sajnos most bebizonyosodott, hogy egy versenyző hiába készül fel maximálisan mind fizikailag, mind pedig mentálisan a nagy feladatra, ha a csapata egyszerűen cserben hagyja – írták. Annyi biztos, hogy a Le Mans-i kiruccanás így sem volt felesleges, mivel több csapattal is előrehaladott tárgyalásokat folytatnak, és bíznak benne, hogy rövidesen bejelenthetik, mely csapatnál folytatja Kovács a világbajnoki szereplést.

Fotó: H-Moto Team / Facebook

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1716180102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása