Veszélybe került a magyar motorversenyző Le Mans-i szereplése

A koronavírus-járványra hivatkozva visszalépett Kovács Bálint cseh csapata, most egy másik csapatot próbálnak keresni neki.

118347703_3248267995261489_3463586809292805670_o.jpg

Hosszú hónapok óta, méghozzá igen eredményesen készül Kovács Bálint arra, hogy elinduljon a koronavírus-járvány miatt végül augusztus 29-ére halasztott Le Mans-i 24 órás motorversenyen, viszont elképzelhető, hogy mégsem tud rajthoz állni szombaton Kovács. Mint az csapata, a H-Moto Team kedd reggeli Facebook-bejegyzéséből kiderült, habár a 18 éves magyar versenyző már hétfőn délben elindult Franciaországba, órákkal később, délután 16 órakor a projektben csakugyan közreműködő cseh csapat, az Exteria KSPCS Racing Team by Empora visszalépett a pandémiára hivatkozva, továbbá jelezték, hogy így a csapat sem utazik el Le Mans-ba.

A H-Moto Team már jóval korábban elutalta a nevezési díjat a cseh partnernek; most abban bíznak, hogy visszakapják az elutalt összeget, emellett próbálnak lehetőséget teremteni arra, hogy Kovács mégis indulhasson. Menedzsmentje telefonon, a versenyző, illetve Rizmayer Gábor, a H-Moto Team sportigazgatója a helyszínen igyekszik másik gárdával megállapodni. „Erre mutatkozik esély, de az előzmények tükrében nem szeretnénk semmit sem elkiabálni” – jegyezték meg. Bíznak benne, hogy győztesen kerülnek ki a helyzetből, hiszen Kovács Bálint az induláshoz szükséges negatív koronavírus-teszttel is rendelkezik.

Fotó: H-Moto Team / Facebook

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3616175922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása