TCR EU: Nagy Dániel a fellegek felett jár idei első dobogója után

Tassi Attila után egy másik magyar versenyző, Nagy Dániel is dobogós helyezéssel távozott Zolderből, a BRC-s pilóta eredményes hétvégét zárt.

2020-2020_zolder_race_1---2020_tcr_europe_zolder_race_1_99_daniel_nagy_37.jpg

Több szempontból emlékezetes marad a TCR Európa-kupa – túraautó-világkupáéval egybekötött – zolderi hétvégéje, ugyanis mindkét verseny hozott vitatható és a legtöbb esetben nem büntetett baleseteket és ezekből eredően biztonsági autós szakaszokat, magyar szempontból viszont örvendetes, hogy Nagy Dániel ezúttal „kimaradt a buliból”, az időmérőn elért hatodik helyét szombaton egy 4., vasárnap pedig egy 3. helyre váltotta. A BRC magyar versenyzője amellett, hogy legjobb hyundai-osként végzett, a tavalyi hungaroringi hétvége óta első dobogós eredményét szerezte, ami a pontversenyben is óriási előrelépést jelentett számára – annyira, hogy újra elérhető távolságba került számára a bajnoki cím, még ha nem is volt könnyű dolga.

„Rendkívül örülök annak, hogy visszatértem a bajnokságért vívott küzdelembe, pedig ez a hétvége valamennyi hyundai-os számára nagyon nehéz volt, a Hondák és az Audik sokkal gyorsabbak voltak nálunk”

– nyilatkozta Nagy a leintést követően, gondolatait a sorozat hivatalos weboldala szemlézte.

2020-2020_zolder_race_2---2020_tcr_europe_zolder_race_2_podium_68.jpg

Amíg a többiek koccintottak, Nagy inkább meghúzta az üveget. | Fotó: TCR Europe Media

„Szép, hogy a dobogón végeztünk, de kissé váratlan is. Jó volt a rajtom, majd volt akkora szerencsém, hogy előtte két autó ütközött” – utalt a 22 éves pilóta az első futamon is hasonló okokból kieső márkatársa, Andreas Bäckman és a peugeot-s Julien Briché egyidejű kicsúszására. – „Ezután már csak magamra próbáltam összpontosítani, de Mike Halder extra nyomást helyezett rám. Gyorsabb volt nálam az egyenesekben és jobb a féktávokon is, szóval kemény helyzet volt.”

„Sok kockázatot vállaltam, hogy őszinte legyek. Szeretnék viszont köszönetet mondani a BRC Racing Teamnek, mert úgy tűnik, hogy kezdjük megtalálni a helyes irányt. Nagy a csata a két hyundai-os csapat között, a csapatunk miatt pedig örülök annak, hogy ezen a hétvégén gyorsabbak voltunk a Target Competitionnél” – zárta gondolatait.

Nagy csapattársa, Mat’o Homola is eredményesen szerepelt az i30-assal Belgiumban, egy harmadik és egy nyolcadik hellyel távozott. Az első versenyt a hazai pályán versenyző Nicolas Baert nyerte, míg a másodikon történelmi siker született, az újonc Michelle Halder első nőként tudott győzni a sorozatban. A bajnokságot vezető Daniel Lloyd mérlege egy 2. és egy 4. hely, az ötödik helyen álló Naggyal szemben 47 pont az előnye, kettejük között Mike Halder, Mehdi Bennani és Baert sorakozik fel, a legközelebbi üldöző lemaradása mindössze 9 egységnyi.

letoltes_6.jpg

Michelle Halder a TCR Európa-kupa első női győztese. | Fotó: TCR Europe Media

A WTCR-éhez hasonlóan a TCR Európa-kupa következő futamát is a jövő hét végén rendezik, a helyszín a Nagy egyik kedvenc helyszíneként ismert Monza lesz. A világkupa következő állomása a Zöld Pokol, hivatalos nevén a Nürburgring Nordschleife lesz.

Nyitókép: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8616202666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása