WTCR: Honda-siker és Tassi-dobogó, Hyundai-balhé a szezonnyitón
WTCR 2020: Zolder – 1. futam

A Honda egyik szeme sírhat, a másik nevethet: míg a tavalyi ezüstérmes Esteban Guerrieri és Tiago Monteiro motorja a táv felét nem bírta ki, Néstor Girolami győzelemmel kezdett, Tassi Attila pedig első WTCR-dobogójával. A Hyundai-főnök lelépett Zolderből, változtatást követel.

7638b571712a7930c05e644674973a64.jpg

Hosszas várakozása előzte meg a túraautó-világkupa zolderi szezonnyitóján, több mint 270 nap telt el ugyanis Michelisz Norbert bajnokká koronázása óta. Vasárnap a fordított rajtrácsos versennyel kezdett a mezőny, Néstor Girolami az élről indulva rajt-cél győzelmet aratott, mögötte a Lynk&Có-s Thed Björk futott be.

Előzésekben nem volt gazdag a verseny, a rajtnak viszont annál nagyobb jelentősége volt, ennek köszönhetően a negyedik helyről remekül induló Tassi Attila első dobogójáig meg sem állt, noha a fiatal hondásra 500-nál is több túraautós rajttal a háta mögött igencsak komoly nyomást helyezett rá Tom Coronel. A Münnich Motorsport és a Honda öröme a kettős dobogó ellenére sem lehet teljes, hiszen előbb Esteban Guerrieri, majd Tiago Monteiro Civicje is látványosan elfüstölt, de biztonsági autós közbeavatkozásra nem volt szükség.

85cad821c92cfe81ff631ba05d042911.jpg

Az ilyen jól rég nem teljesítő Coronel mögött az Alfa Romeóhoz igazolt Jean-Karl Vernay futott be, majd Santiago Urrutia, Yann Ehrlacher és Yvan Muller hármasával mind a négy Lynk&Co a legjobb nyolc között végzett, az időmérőt megnyerő Nathanaël Berthon és Gilles Magnus előtt. A Hyundai számára rendkívül küzdelmesen indult az idény, a regnáló bajnok Michelisz Norbert is csak 11. lett, míg Luca Engstler a 12., Nick Catsburg a 14., Gabriele Tarquini a 15. helyen futott be.

A TouringCarTimes nem sokkal a rajt előtt exkluzív interjút közölt, melyben a Hyundai-főnök Andrea Adamo bevallotta, szombat este feldúltan távozott Belgiumból. Leszögezte, hogy amíg nem változtatnak az egységes vezérlésre vonatkozó, idén bevezetett szabályon és/vagy a BoP-n, addig a dél-koreai gyártó lobogtatni fogja a kiszállás-kártyát.

790a690126e60e1119debb03eccad9b0.jpg

Az újonnan kézhez kapott Cuprákkal a Zengő Motorsport a verseny végére utolérte a középmezőny végét. A legjobb zengős a 16.-ként célba ért Mikel Azcona lett, míg első WTCR-futamát Boldizs Bence a 17., Kismarty-Lechner Gábor pedig a 19. helyen fejezte be.

A második verseny 14:15-kor rajtol magyar idő szerint, amit az Eurosport 2 és a Sport 1 élőben közvetít.

Az első futam végeredménye:

wtcr_2020_zolder_r1.jpg

Fotó: Paulo Maria / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7016199670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása