Francia meglepetés pole a WTCR-ben, Tassi a legjobb magyar
WTCR 2020: Zolder – 1-2. szabadedzés, Időmérő edzés

A feje tetejére álltak az erőviszonyok a túraautó-világkupában, a regnáló világkupagyőztes Michelisz Norbert első nekifutásra csak 12. lett. Eközben a visszatérő Nathanaël Berthon első pole-jának örülhetett.

025628951849b1c18671f6b5d2550f75.jpg

A csütörtöki kollektív tesztnapot követően, péntek délután és szombat délelőtt lezavarták a szabadedzéseket, amik Néstor Girolami és Gilles Magnus elsőségével zárultak. Az már a kezdetektől fogva látszott, hogy a Hyundai akár a beállításokból, akár a BoP-ből fakadóan szenvedve kezdi a 2020-as idényt: az első edzésen Michelisz Norberté, a másodikon Luca Engstleré volt a leggyorsabb i30-as, de ez is csak egy 11. és egy 14. helyet jelentett.

Michelisz: „Nem hibázhatunk!"

A koronavírus által megcsonkított 2020-as évben minden eddiginél fontosabb lehet a kiegyensúlyozottság Michelisz Norbert szerint, amiben tavalyi riválisa, Esteban Guerrieri is egyetértett.

A folytatás sem volt szívderítőbb a dél-koreai márka számára, három autója ugyanis már a Q1-ben elhullott, egyedül Michelisz jutott tovább, de ő is csak a 12. helyről indulhat mindkét futamon. Hozzá hasonlóan búcsúzott az első felvonást követően a Zengő Motorsport háromautósra bővült legénysége is: Boldizs Bence 20., Kismarty-Lechner Gábor 22. lett, de a 2018-as TCR Europe-bajnok Mikel Azcona is csak 21.-ként kvalifikált. A magyar csapat mentségére szóljon, hogy a napokban kapták kézhez az új Cuprákat, amit az igencsak kezdetleges, hófehér dizájn is jelez.

Michelisz mellett tavalyi riválisa és annak csapattársa, Esteban Guerrieri és Néstor Girolami is kiesett. Az ezüstérmes argentin közvetlenül a magyar pilóta mellől rajtolhat, csapat- és honfitársa pedig 10. helyével megkaparintotta a fordított rajtrácsos pole-t.

453eb0e645d14fa98b49e55a2839fbd9.jpg

Hajszálon, konkrétan 46 ezreden múlt, hogy legyen magyar versenyző a Q3-ban, Tassi Attila így is legjobb magyarként, sőt legjobb hondásként zárt a 7. helyen. A Superpole-ban úgy tűnt, hogy a TCR Európa-kupa után a WTCR-ben is belga versenyző szerzi a pole-t, de a végén Nathanaël Berthon örülhetett első rajtelsőségének. A Comtoyou Racing franciája alig több mint három századmásodperccel végzett a Lynk&Có-s Yann Ehrlacher és csapattársa, Gilles Magnus előtt. Az utolsó felvonásban még két Lynk&Có-s, az újonc Santiago Urrutia és Yvan Muller szerepelt, ők a 4-5. helyen végeztek.

Az időmérő után nem tétlenkedtek a versenyfelügyelők, Luca Filippit és Kismartyt is megfosztották körideiktől, mivel nem álltak ki mérlegelésre, Nick Catsburg pedig öthelyes rajtbüntetést kapott, amiért a délelőtti szabadedzésen nem lassított a sárga zászlónál. Filippihez később már egy egész részletes priusz kötődött: boxutcai gyorshajtás, sárga zászlók figyelmen kívül hagyása – mindezért a Catsburgéval azonos mértékű hátrasorolás mellett négy büntetőpontot is kapott.

Két versennyel kezdődik a szezon, vasárnap 10:30-as és 14:15-ös kezdéssel rajtol el a mezőny. A Sport 1-en mindkét futam esetében élőben követhető a közvetítés, míg az Eurosportnál az elsőt az 1-esen, a másodikat a 2-esen tűzik műsorra.

Az időmérő edzés végeredménye:

wtcr-2020-zolder-idomero-edzes-eredmeny-vegleges.jpg

Fotó: DPPI / FIA WTCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9316199224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása