Michelisz: „Nem hibázhatunk!”

A koronavírus által megcsonkított 2020-as évben minden eddiginél fontosabb lehet a kiegyensúlyozottság Michelisz Norbert szerint, amiben tavalyi riválisa, Esteban Guerrieri is egyetértett.

9a9a89d29ccb63a5348fb085cdfeac97.jpg

A koronavírus-járvány miatt szokatlanul későn, csak szeptember közepén veheti kezdetét a túraautózás csúcskategóriája 2020-ban. A túraautó-világkupa idei szezonja több szempontból is más lesz az előző kettőhöz képest, jórészt a pandémia miatt – ezen oknál fogva nem csak nézők, de újságírók sincsenek a nyitóhétvége helyszínén, Zolderben, leszámítva a hivatalos médiastábot persze. Így a visszatérést online sajtótájékoztatóval vezették fel, többek között a tavalyi bajnoki riválisok, Michelisz Norbert és Esteban Guerrieri részvételével.

„Őszintén szólva elég hosszú idő telt el, hogy újra autóba ülhessünk”

– felelt a kérdésre Michelisz, miszerint regenerálódott-e már a tavalyi, utolsó pillanatig kiélezett szezont követően, hiszen a WTCR több mint 270 napig nem volt pályán a szepangi finálé óta. – „Tavaly fantasztikus szezont zártunk, és már buzgón várom, hogy újra autóba ülhessek, mert versenyzőként keressük a kihívásokat és az újdonságokat. Most pedig hosszú idő után új kihívás előtt állunk.”

a0748bfe858af09116684764123380e9.jpg

Michelisz hozzátette, hogy a bajnoki cím által érez magába extra magabiztosságot, de még mindig benne van a bizonyítási vágy. Most azt szeretné bizonyítani, hogy képes újra világkupát nyerni, közép- és hosszútávon versenyképes lenni. A felkészülésről is kérdezték a Hyundai magyar pilótáját, a koronavírus miatti korlátozások ugyanis a tesztlehetőségeket is meglehetősen behatárolták.

„Eléggé trükkös volt a felkészülés, ez nem a szokásos előszezoni tesztidőszak volt. Már csak azért sem, mert azt is meg kellett választani, mikor tesztelünk, hiszen amikor szeptemberben kezdődik a szezon, már más időjárási körülményekkel szembesülünk, mint nyáron. Ráadásul most új dolgok is vannak, mint például a gumik, ami elég nagy kihívás, felboríthatja az erősorrendet” – mondta a hyundai-os, majd sejtelmesen megjegyezte: „Próbáltunk erre is hangsúlyt helyezni a tesztekkel, de a körülmények miatt korlátozottak voltak a lehetőségünk, így kíváncsian várom, hogy lássam a sorrend alakulását.”

5c4a111e537f90197ddd4d0f0072ff42.jpg

És hogy mi lesz a kulcsa a címvédésnek? Michelisz Norbert így válaszolt a Braking News Motorsport kérdésére:

„Nem hibázhatunk, mert nagyon rövid lesz az idei szezon. Többé-kevésbé feleannyi versenyünk lesz, mint tavaly, így az első pillanattól fogva az elejében kell lennünk. A célom az, hogy harcban legyek idén is a bajnoki címért, és tisztában vagyok vele, hogy ehhez az első pillanattól ott kell lennem.”

A BRC magyar versenyzője mellett Guerrierinek is sikerült „nekiszegeznünk” egy kérdést. A Münnich Motorsport argentinja szintén a végsőkig küzdött 2019-ben a bajnoki címért, végül alulmaradt Michelisszel szemben, de nem változtatott semmin 2020-ra, mert úgy érezte, nem volt min, a szerencse pedig forgandó. A tavalyi évről semmit sem bánt meg.

„Nem igazán lehetne konkrétumot kiemelni annak kapcsán, mibe került a bajnoki cím, vagy éppen mibe nem. Voltak bizonyos helyzetek. Például amikor Catsburggal összeértem Vila Realban, vagy amikor véletlenül bekapcsoltam a tűzoltó berendezést a kesztyűmért lehajolva, Magyarországon pedig vezető helyen haladva támadt problémám. De ez is része a versenyzésnek, egy dolgot viszont nehéz lenne kiemelni. A körülmények így alakultak, s mint Norbi is mondta, törekedni kell a kockázat minimalizálására, ez a legfontosabb, különösen idén, amikor csak hat versenyhétvége lesz” – felelte kérdésünkre Guerrieri, hozzátéve: reméli, idén már a szerencsére is a helyén lesz.

0b80c3a126bb77e9558790a20532512b.jpg

A túraautó-világkupa első két szabadedzése már lezajlott Zolderben, az időmérő edzést szombaton 14:00-tól rendezik. Az Eurosport 2 mellett a Sport 2 is élőben sugározza a történéseket.

Fotó: DPPI / FIA WTCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7516198778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása