TCR EU: Belga újonc a zolderi pole-ban, Nagy Daniék javulnak
TCR Europe 2020: Zolder – 1-2. szabadedzés, Időmérő edzés

Nicolas Baert volt a leggyorsabb a TCR Európa-kupa idei második időmérő edzésén, magyar szempontból pedig mindenképpen jobb eredményekre van kilátás, mint Franciaországban – mindkét BRC-s az első hatból indul.

2020-2020_zolder_friday---2020_tcr_europe_zolder_practice_8_nicolas_baert_34.jpg

Míg a túraautó-világkupa elkezdi, a TCR Európa-kupa folytatja szezonját Belgiumban. A zolderi pályán John Filippi és Nicholas Baert zárták az élen a pénteki szabadedzéseket, Nagy Dániel pedig egy 2. és egy 4. hellyel melegített a kvalifikáció előtt, BRC-s csapattársa, Mat’o Homola ugyanezeket az eredményeket érte el, csak fordított sorrendben, vagyis sokkal biztatóbban kezdtek, mint a Paul Ricard-i szezonnyitón.

Az időmérő edzés során még a piros zászlók is előkerültek, a Brutal Fish Racing Hondájával ugyanis elcsapta az egyik gumibálát Martin Ryba, de miután már csak öt perc volt hátra, a folytatásban már csak kevesen tudtak javítani. Baert így komolyabb fölénnyel szerezte meg a pole pozíciót hazai pályán, a Comtoyou Racing audisa majdnem négy tizedet vert Homolára, a második sorba eközben marokkói csapattársai, a WTCR-ből érkezett, a pontversenyben jelenleg vezető Mehdi Bennani és Sami Taoufik sorakozhat majd fel.

2020-2020_zolder_friday---2020_tcr_europe_zolder_practice_99_daniel_nagy_63.jpg

Bennani ezzel ugyanis elvette a vezetést Daniel Lloydtól, a Brutal Fish Racing britje viszont a vasárnapi versenyen, a fordított rajtrácsos pole-ból visszavághat. Nagy Dániel a hatodik rajthelyet szerezte meg, a magyar a német Mike Halder és a svéd Andreas Bäckman szendvicséből indulhat, miután Julien Brichét a mezőny végére száműzték, így hiába lett hetedik, motort kellett cserélni a Peugeot-jában.

Az első verseny 15:30-kor, a WTCR időmérője után veszi kezdetét, a TCR TV YouTube-csatornáján, valamint a bajnokság Facebook-oldalán is élőben követhetjük az eseményeket.

Az időmérő edzés végeredménye:

null

null

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8716198838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása