F1: 2023-ra megújulhat a Hungaroring főépülete és a boxok

A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint 2023-ra megújulhat a mogyoródi F1-es pálya főépülete, valamint a boxok és a paddock.

_r034450.jpg

Az M4 Sport csütörtöki, Sporthíradó című műsorában Gyulay Zsolt azt mondta, mivel a létesítmény 1985-ben épült, az utóbbi években egyre többször volt probléma az infrastruktúrával, mert az elmúlt évtizedekben az F1-es világbajnokság „kinőtte magát” – írja az MTI.

A sportvezető megjegyezte, 10 évvel ezelőtti kinevezésekor nagy feladatnak gondolta a cég irányítását, ugyanakkor ez a 10 esztendő bizonyította, hogy „állami vállalatként is lehet sikeresen és nyereségesen működni”.

„A 2010 előtti 25 év alatt 41 kiemelt nemzetközi rendezvény volt a Hungaroringen, az elmúlt 10 évben pedig 48”

– jegyezte meg az elnök-vezérigazgató. Kiemelte, hogy bár a Formula–1-es nagydíj megrendezése minden évben nagy kihívás, az idei év még az eddigieknél is nehezebb volt, mert a koronavírus-járvány közben úttörő szerepet kellett vállalniuk az ausztriai Spielbergben található Red Bull Ringgel közösen. A március helyett júliusban elrajtolt F1-es idény első két futamát Ausztriában, a harmadikat Magyarországon rendezték zárt kapuk mögött.

Gyulay Zsolt az áprilisról október közepére halasztott Super Racing Fesztiválra is kitért. Elmondta, mindenképpen megrendezik a kamion Európa-bajnokság és a túraautó-világkupa közös mogyoródi versenyhétvégéjét, de azt még nem tudják, hogy zárt kapuk mögött vagy korlátozott számú közönség előtt.

„Az egyik lehetőség, hogy legfeljebb napi 5000 nézőt beengedünk, a másik pedig, hogy közönség jelenléte nélkül bonyolítjuk le a versenyeket”

– fejtette ki. Az elnök-vezérigazgató bízik abban, hogy jelen lehetnek majd „az autósportra kiéhezett” nézők a rendezvényen, de hozzátette, a járványhelyzet jelenlegi alakulása miatt ebben nem biztos. Ezzel kapcsolatosan ugyanakkor François Ribeiro, a WTCR promótere nemrégiben úgy fogalmazott, eléggé valószínűtlen, hogy idén nézők is jelen lehessenek a hétvégéken.

Mint ismeretes, az elmúlt hetekben Magyarországot is elérte a második hullám, jócskán megugrott az új megbetegedések száma. Az elmúlt négy hétben majd’ megtízszereződött az aktív esetek száma (656-ról 6264-re nőtt), a járvány kezdete óta regisztrált fertőzöttek száma pedig több mint a duplájára, 4853-ról 10 909-re emelkedett. Péntek reggel újabb rekordot döntött az új koronavírus-fertőzöttek száma, a koronavirus.gov.hu-n 718 megbetegedésről számoltak be.

Fotó: Hungaroring Média

Forrás: MTI, Braking News Motorsport

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9316197586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása