Mi köze az F1-hez a szüreti fesztiválnak és a pizzának?

Annyi, hogy az Olasz Nagydíjra készülve több versenyző is úgy döntött, különleges sisakfestéssel rukkol elő. Egytől egyig remekművek.

eg_vey-waae8dgk.jpg

Habár néhány hónappal ezelőtt még arra sem volt esély, hogy egyáltalán versenyt láthatunk idén Olaszországban, végül hármat is rendeznek. Ezen a hétvégén Monzában folytatja a szezont a mezőny, míg a jövő héten Mugellóba, október végén pedig Imolába látogat. Kihasználva az erre vonatkozó tiltás eltörlésétidén már korlátlan mennyiségben lehet cserélgetni a sisakfestéseket, többen is egyedi dizájnnal ünneplik a tradicionális helyszínre való visszatérést.

Nem meglepő, hogy a hazai pályán versenyző Antonio Giovinazzi is változtatott megszokott sisakján, az Alfa Romeó-s sisakja egy szüreti fesztivál hangulatát tükrözi. „Ha ismered, nem tudsz beleszeretni. Ha távol vagy tőle, hiányzik. Ha itt születtél, számodra nélkülözhetetlen. Éljen sokáig Olaszország!” – írta a közösségi oldalán.

Giovinazzin kívül két brit, George Russell és Lando Norris is valami különlegest szeretett volna villantani – hát, sikerült. A Williams versenyzője a „kevesebb néha több”-elvet követve az olasz trikolórt jeleníttette meg a fejfedőjén, míg a mclarenes egy pizzát „húz” a fejére. Igen, egy pizzát.

Norristól nem állnak távol az extravagáns sisakok (gondoljunk csak arra, amikor egy dizájnversenyen egy hatéves kislány művét hozta ki győztesként), de például félig-meddig hazai futamán, a múlt hétvégi Belga Nagydíjon végül kénytelen volt a sztenderd sisakját használni, ugyanis egyedi festését akaratlanul is politikai üzenetként értelmezték, holott csak a flamand felmenői előtt szeretett volna tisztelegni.

Hivatalosan a monzai lesz az utolsó zárt kapus esemény a koronavírus-járvány által erősen befolyásolt 2020-as szezonban – ugyanakkor 250 orvos és nővér meghívott vendégként lehet jelen, a járvány idején mutatott bátorságukért és elkötelezettségükért –, és ha minden igaz, ezalól már csak a versenynaptárba visszatérő Nürburgringen rendezendő Eifel Nagydíj, illetve az abu-dzabi szezonzáró lesz kivétel.

Nyitókép: Antonio Giovinazzi / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6816188664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása