F1: Hazai sztár vezethet a Portugál Nagydíjon

Sajtóértesülések szerint több csapattal is egyeztett a nemrégiben Formula–E-bajnokká koronázott Antonio Félix da Costa – a portugál legalább egy szabadedzés erejéig szeretne lehetőséghez jutni.

1-eps611_153618_w6i3335.jpg

Ahogyan korábban megírtuk, a „koronanaptárnak” köszönhetően 25 év után először rendeznek Portugál Nagydíj a Formula–1-ben, a portimaói pálya ugyanakkor korábban még nem fogadta a mezőnyt. Utoljára 2006-ban indult portugál pilóta a királykategóriában: a jelenleg a WTCR-ben, Tassi Attila csapattársaként versenyző Tiago Monteiro állt rajthoz, a Racing Point egykori jogtulajdonosa, a Midland színeiben.

Azóta még Antonio Félix da Costa járt a legközelebb az F1-hez, ám annak ellenére, hogy Red Bull-junior is volt, végül nem kapott éles lehetőséget. A Formula–E-ben nemrégiben csúcsra törő, az elmúlt évtizedben Monteiro által menedzselt Da Costa érdeklődését annyira felkeltette a Portugál Nagydíj visszatérése, hogy több csapattal is egyeztet arról, hogy indulhasson azon a hétvégén – tudta meg a The Race. Az nem derült ki, hogy csak egy szabadedzésen szeretne részt venni, vagy akár beugró versenyt is vállalna, annyit viszont már tudni, hogy legalább két csapattal folytat egyeztetéseket.

si201210070018_news.jpg

Meglévő szuperlicensz-pontjai alapján egyértelműen a szabadedzésen való részvétel tekinthető reális lehetőségnek, hiszen, ha bele is számít az elektromos sorozatban szerzett bajnoki elsősége (habár a Nemzetközi Automobil Szövetség szabályzatának idevágó passzusa az „előző három szezonban” gyűjtött pontokról tesz említést), akkor is csak 36 ponttal rendelkezik az engedély kiadásához követelményként meghatározott 40-ből – ugyanakkor mind a Formula–1 Menedzsment (FOM), mind a pálya támogatja az ötletet a szakportál tudomása szerint.

Úgy tudni, a DS Techeetah-val kötött hosszú távú megállapodás nem jelentene akadályt egy ilyen beugrásnál, pláne úgy nem, hogy a következő Formula–E-szezon csak januárban indul, míg a portugál F1-es futamot október 23-25. között rendezik. Da Costa a Formula–1-ben korábban a Red Bull és a Toro Rosso mellett a Force India (csakugyan ex-Racing Point) autóját is tesztelhette, sőt először a silverstone-iak versenygépét vihette pályára.

Ha már Da Costa: a minap Marcelo Rebelo de Sousa, Portugália elnöke érdemrenddel tüntette ki a 29 éves versenyzőt a Formula–E-ben aratott bajnoki diadaláért.

Fotó: Sam Bloxham / LAT Images (FIA Formula E Media), Seokyong Lee / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3416189176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása