Már tényként kezelik: idén kihagyja Amerikát az F1, így fest az október

Újabb versenyek törlése és bejelentése előtt áll a Formula–1, az angolszász sajtóban már meg is jelentek a további részletek.

usa-sunday23-499497.jpg

Döcögősen, de körvonalazódik a koronavírus-járvány által megtépázott 2020-as Formula–1-es versenynaptár. Mint arról már beszámoltunk, a szeptember végén esedékes Orosz Nagydíjjal bezárólag tíz versenyt jelentettek be eddig, ez pedig újabb hárommal bővülhet rövidesen: az Eifel Nagydíj néven futó németországi futammal, a Portugál Nagydíjjal, valamint az Emilia-Romagna-i Nagydíjra keresztelt imolai versennyel.

A BBC már tényként kezeli, hogy idén a Nürburgringen, Portimaóban és Imolában is versenyezni fog a Formula–1, de már a Twitteren is elkezdett terjedni egy, egyértelműen hivatalos, de még megjelenésre váró sajtóközleményből származó képernyőkép, amely az újabb európai nagydíjak időpontjait támasztja alá: ezek alapján a már említett helyszínekre október 9-11-én, 23-25-én, valamint 31-én és november 1-én fog ellátogatni a mezőny. Mindemellett a Redditen kiszúrták, hogy ezen pályák vonalvezetését már fel is töltötték a bajnokság hivatalos weboldalára.

Emellett azt is bejelenthetik rövidesen (akár már órákon belül), hogy az Amerikai, a Mexikói és a Brazil Nagydíjat sem rendezik meg 2020-ban, továbbá a helyi szigorítások és az utazási korlátozások miatt a Kanadai Nagydíj is ellehetetlenül. Ennek ellenére kijelenthető, hogy a Liberty Media teljesíteni tudja majd a korábban kitűzött, 15-18 futamból álló versenynaptárat, mivel Bahreinben akár két futamot is rendezhetnek, a szezon pedig Abu-Dzabiban zárul.

FRISSÍTÉS: Délután 4 órakor befutott a hivatalos bejelentés is a Nürburgring, Portimão és Imola érkezéséről, valamint az amerikai kontinensre tervezett fordulók törléséről – utóbbi az Emilia-Romagna-i forduló érdekes lesz abból a szempontból, hogy kétnapos eseményt rendeznek.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7316064694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása