F1: Nemcsak bővebb, sűrűbb is lesz a 2020-as versenynaptár

Több sajtóértesülés egybehangzóan állítja, hogy hamarosan (akár már holnap) újabb nagydíjakat a 2020-as idényre, ráadásul meglepetések is akadnak szép számmal.

xpb_hungary_race_46-large.jpg

Annak ellenére, hogy a szervezők a koronavírus-járvány által letarolt négy hónap dacára is 15-18 futamos versenynaptárral terveznek az idei évre, a szeptember végi Orosz Nagydíjjal bezárólag csak 10 verseny ismert a menetrendből. Jó hír, hogy nem kell már várni sokáig az utánpótlásra, a Grand Prix 247 értesülései szerint akár már pénteken, vagyis holnap bejelenthetik az újabb fordulókat.

Habár az elmúlt hetekben egyes európai országokban is erősödött a járvány, az Egyesült Államokban továbbra is tombol, de az ázsiai területeken érvényben levő szigorítások is keresztülhúzhatják a Formula–1 terveit. A helyi sajtó már tényként kezeli a Kínai Nagydíj törlését, de az Amerikai, a Mexikói és a Brazil, illetve az októberben már téli időjárás miatt a Kanadai Nagydíj sorsa is bizonytalan, mint arra a The Race is utal.

Így, a korábbi fejlemények ellenére triplázhat Olaszországban a bajnokság: a szeptember 6-i monzai és az egy héttel későbbi mugellói verseny után, szeptember 20-án Imolában rendezhetnek futamot – 2006 óta először, aminek értelmében öt verseny következhet egymás után a száguldó cirkuszban, mivel a két brit és a spanyol hétvégét követően, az augusztus 30-i hétvégén tartják a Belga Nagydíjat.

03-nurburgring-sunday6-136991.jpg

Az egykori San Marinó-i Nagydíjnak otthont adó pálya mellett Portimão debütálását, vele együtt a Portugál Nagydíj, illetve a Nürburgring és a Német Nagydíj visszatérését is bejelenthetik. Portugáliában legutóbb 1996-ban járt az F1-es mezőny, akkor még az estorili pályán, míg a legendás pályán utoljára 2013-ban versenyeztek. Ami a Német Nagydíjat illeti, a Hockenheimring is esélyes volt a visszatérésre, ám a tárgyalások zátonyra futottak.

Egyelőre homály fedi az ázsiai szakasz sorsát, habár korábban szóba került a vietnámi verseny pótlása is, míg a napokban a német Auto Motor und Sport lengette be, hogy akár a Maláj Nagydíj is visszatérhet a versenynaptárba, miután 2017 végén kiesett a Formula–1 körforgásából. Ezzel párhuzamosan megkérdőjeleződött a Spanyol Nagydíj sorsa, de a RaceFans úgy tudja, nem téma sem a barcelonai verseny törlése, sem pedig az, hogy azt egy harmadik silverstone-i versennyel helyettesítsék.

Amennyiben érvényesül a nemzetközi sajtóban is felvázolt forgatókönyv, 13 európai nagydíj már biztosan lesz az F1 2020-as szezonjában, emellett továbbra is stabilnak látszik a bahreini, illetve az abu-dzabi idényzáró forduló helyzete.

FRISSÍTÉS: A pénteki nap folyamán részletek láttak napvilágot az elmaradó versenyekről, míg az F1 hivatalosan is bejelentette októberi futamait – ezekről az alábbi cikkben számoltunk be részletesen:

Fotó: Racing Point F1 Media, Pirelli

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9416045384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása