Hivatalos: Két futammal bővül az F1-es versenynaptár!

A szervezők további két nagydíjjal bővítették ki az eddig nyolc futamból álló 2020-as naptárat: lesz második F1-es futam Olaszországban, az Orosz Nagydíj helye is biztos.

200062-f1-charles-leclerc-mugello_1.jpg

Csonka menetrenddel, de a múlt hétvégén elrajtolt a Formula–1-es idény a koronavírus miatti kényszerleállás után. Egészen mostanáig viszont csak nyolc verseny volt ismert a 2020-as menetrendből, azonban pénteken bejelentették, hogy

  • szeptember 13-án egy második olaszországi versenyt is rendeznek Mugellóban, Toszkán Nagydíj néven,
  • rá két héttel pedig az Orosz Nagydíjat bonyolítják le.

Így ugyan az olaszországi triplázás elmarad, a Ferrari-rajongóknak lesz miért örülniük, a maranellói gárda ugyanis hazai pályán teljesítheti 1000. F1-es versenyét. A Ferrarinál már készültek a millenniumra, mint azt az idei autó SF1000-es elnevezése is utal.

190051_rus_1.jpg

Hogy mi lesz szeptember 27-e után, arról az F1.com-on a következő hetekben ígérnek tájékoztatást, mindenesetre a szervezők továbbra is kitartanak amellett, hogy 15-18 nagydíjjal zavarják le a szezont.

„Örömmel jelentjük be, hogy immár Mugello és Szocsi is része a 2020-as naptárnak. Szeretnénk köszönetet mondani partnereinknek az ezekben a hetekben nyújtott támogatásért” – kezdte gondolatait a bejelentés kapcsán Chase Carey, a Formula–1 vezérigazgatója. – „Az előző hétvégén nagyon jól sikerült a szezonkezdetünk Ausztriában, és egyre magabiztosabbak vagyunk a 2020-as szezon hátralevő részére vonatkozó terveinket illetően.”

Persze, ahogyan az ilyenkor lenni szokott, sejteni lehet, hogy miként folytatódik a szezon az Orosz Nagydíj után. Mint arra a The Race is rámutatott, október elején jöhet a Portugál Nagydíj – melynek helyszínén, Portimaóban még sosem járt versenykörülmények között a mezőny, csakúgy, mint Mugellóban.

A Kanadai Nagydíjról továbbra is zajlanak az egyeztetések, akárcsak a Kínai Nagydíj esetében. Ellenben egyre kisebb az esély arra, hogy Amerikába, Mexikóba és Brazíliába is ellátogasson a mezőny – a MotoGP-ben már le is fújták az idei austini versenyt. A szezon két bahreini és az abu-dzabi szezonzáróval érhet véget.

A 2020-as F1-es versenynaptár eddig ismert szegmense:

Nem sokkal az F1 bejelentése után közölték, hogy a Formula–2 és a Formula–3 is ellátogat Mugellóba, utóbbi számára itt rendezik majd az idényzárót. Az F2-es naptár alakulásáról a következő hetekben várható újabb tájékoztatás.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7715993332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása