F2: A Honda reménysége a pole-ban, a bajnoki éllovas a darálóban
Formula–2 2020: Spa-Francorchamps – Szabadedzés, Időmérő edzés

Már másodjára indulhat az élről az idén bemutatkozó japán F2-es, de a bajnoki pontverseny szempontjából is érdekesen alakult az időmérő edzés Spa-Francorchamps-ban.

si202008280556_news.jpg

A Formula–3-asokkal ellentétben a Formula–2 mezőnye megúszta az esőt, száraz pályán futhatta idei hetedik kvalifikációját. A pole-t a Honda-protezsált Yuki Tsunoda szerezte meg, a carlinos idén másodjára nyert már időmérő edzésen, miközben az őt szintén támogató Red Bull már F1-es tesztlehetőséget helyezett kilátásba számára az év végére. A japán 1:57.593-as idejével alig több mint egy tizedet vert Nikita Mazepinre, aki ilyen előkelő helyen időmérő edzésen még nem zárt, a Hitech GP pilótája mögött az MP Motorsport japánja, Nobuharu Matsushita lett a harmadik.

si202008280554_news.jpg

A bajnoki címért vívott küzdelem szempontjából kulcsfontosságú lehet, hogy a szabadedzésen is villanó Robert Shwartzman (Prema) a negyedik lett, míg az összetettben előtte, az élen álló Callum Ilott (UNI-Virtuosi) csak a 12. rajtkockát szerezte meg. A Ferrari orosz növendékét Felipe Drugovich (MP Motorsport), a Renault-junior Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi) és csapattársa, Mick Schumacher követte. Az első tíz helyezett sorrendje Louis Delétraz (Charouz), Jehan Daruvala (Carlin) és Luca Ghiotto (Hitech GP) hármasával egészült ki.

Ilott előnye 18 pont Shwartzmannal szemben, míg Tsunoda már az összetett dobogót veheti célba, hiszen a Barcelonában nullázó Christian Lundgaard csak a 18. helyre kvalifikált az ART Grand Prix-vel. Hasonlóan küszködött a DAMS is: az újonc Jüri Vips műszaki hiba miatt mért kört sem futott, Dan Ticktumnak pedig a megismételt koronavírus-tesztje miatt ki kellett hagynia a kora délutáni gyakorlást, így lett 14.

A Formula–2-ben a belgiumi főverseny szombaton 16:45-kor kezdődik, a rajtot egyperces néma csend előzi meg, a tavaly elhunyt Anthoine Hubert emléke előtt tisztelegve.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7316181792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása