F2: Koronavírus-gyanús a Williams ifjonca

Nem zárható ki egyértelműen Dan Ticktum koronavírus-fertőzöttsége, így a DAMS brit pilótájának a pénteki szabadedzést ki kell hagynia.

0d9c241f-72ee-490f-bc00-45532113a1a3.jpg

A belgiumi hétvége szabadedzésén csak egy autóval lép(ett) pályára a DAMS, Daniel Ticktum koronavírus-tesztje ugyanis bizonytalan eredményt hozott, csakúgy, mint a Brit Nagydíj előtt a Racing Point F1-es csapatánál versenyző Sergio Pérezé, akinek aztán ki is kellett hagynia a két silverstone-i futamot. A Williamsnél fejlesztőversenyzőként dolgozó brit pilóta jelenleg újabb mintavételének eredményére vár, ezen múlik, hogy a két versenyen részt vehet-e majd.

A Nemzetközi Automobil Szövetség járványügyi protokollja előírja, hogy ötnaponta valamennyi Formula–1-ben vagy betétsorozatban (F2, F3, Porsche-szuperkupa) dolgozót tesztelni kell, negatív eredmény nélkül nem léphetnek be a paddockba.

Ticktum hat forduló után a 10. helyen áll az egyéni bajnokságban, miután megnyerte a silverstone-i sprintfutamot, és további két alkalommal dobogóra állt. Amennyiben bebizonyosodik róla, hogy koronavírus-fertőzött, valószínűleg a DAMS egy autóval folytatja a hétvégét, Monzában pedig egy teljesen megújult felállással léphet pályára, hiszen – a mostanival együtt – a következő három fordulón Jüri Vips helyettesíti a csigolyatörésével lábadozó Sean Gelaelt.

FRISSÍTÉS: Két órával a bizonytalan első tesztről való tájékoztatást követően a sorozat Twitter-oldalán megerősítette, hogy Ticktum második tesztje negatív lett, így az ex-Red Bull-növendék a késő délutáni időmérő edzésen már autóba ülhet.

Fotó: Dutch Photo Agency / DAMS Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8416179984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása