Red Bull-ifjoncot ültetnek a sérült F2-es pilóta helyére

A következő hétvégéken Jüri Vips helyettesíti Sean Gelaelt a DAMS-nál, az indonéz versenyzőre ugyanis legalább másfél hónapos pihenő vár.

fb580a91-5a5b-4a7c-9c7c-1ebf0c509c57.jpg

A barcelonai forduló főversenyének hajrájában az egyik kerékvető dobta meg Sean Gelael autóját, aminek következtében eltört az indonéz egyik gerinccsigolyája. A sérülés következtében legalább hat hetet kihagyni kényszerül a DAMS-os, így a francia csapatnak átmenetileg másik versenyzőt kell szerződtetnie Dan Ticktum mellé.

A DAMS pénteki esti közleményének értelmében Spában, Monzában és Mugellóban a Red Bull-junior Jüri Vips veszi át a sérült Gelael helyét. A 20 éves észt pilóta eredetileg a japán Super Formula-sorozatban indult volna idén, ám ezen terveit keresztülhúzták a koronavírus-járvány miatti utazási korlátozások, így átmenetileg a Formula Regional European Championshipben indul a KIC Motorsporttal.

„Hálás vagyok a DAMS-nak a lehetőségért. Tudom, hogy eléggé nehéz lesz úgy beugrani, hogy már túlvagyunk az F2-es szezon több mint felén, de minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy olyan eredményeket szállítsak a csapatnak, mint amilyet megérdemelnek. A Dannel való közös munkát is várom, biztos vagyok benne, hogy segíteni fog abban, hogy felvegyem a ritmust, és értékes pontokat gyűjtsek”

– idézi Vips szavait a csapat közleménye.

A 20 éves észt korábban nem versenyzett a Formula–2-ben, ellenben tavaly legjobb nem-premás és negyedik lett az F3-as értékelésben. 2017-ben megnyerte a német F4-es sorozatot, 2019-ben pedig másodikként ért célba a Makaói Nagydíjon.

Fotó: DAMS sajtóközlemény

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8716173722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása