Latifi Hubert tragédiájáról: „Bármelyikünkkel megtörténhetett volna”

A Williams versenyzője sem tud megfeledkezni Anthoine Hubert előző évi halálos balesetéről. A fejében motoszkál a gondolat, hogy akár ő is járhatott volna úgy, mint francia pilótatársa.

williamsf1_25228_hires.jpg

Spa-Francorchamps-ban folytatódik a hétvégén a 2020-as Formula–1-es szezon, ám a mezőny nehéz szívvel tér vissza Belgiumba Anthoine Hubert tavalyi tragédiáját követően. Az F2-esek főversenye, illetve a vasárnapi Belga Nagydíj előtt is egy perc néma csenddel tisztelegnek a francia pilóta emléke előtt.

A Williamsnél idén bemutatkozó Nicholas Latifi az egyetlen F1-es, aki részt vett az ominózus versenyen, amit beárnyékolt a Renault-ifjonc halálos balesete.

„Minden bizonnyal újra a felszínre törnek az eddig háttérben meghúzódó, elnyúló érzelmek. Részt vettem azon a futamon, és rögtön a történtek után felmerült bennem a gondolat, hogy ez bármelyikünkkel megtörténhetett volna, ha kicsit másképp alakulnak a dolgok”

– nyilatkozta a csütörtöki sajtónapon, gondolatait a RaceFans idézi. – „Most már minden más. Amikor a reggeli pályabejáráson felértem a hegytetőre, még akkor is rápillantottam a gumifalra az Eau Rouge-nál. Így néhány gondolat újra keresztülfutott az agyamon. Mindannyian érte fogunk versenyezni ezen a hétvégén.”

williamsf1_9830_hires.jpg

F1-es autóval sem lesz ismeretlen terep a 25 éves pilótának a spái pálya, hiszen a tavalyi első szabadedzésen csakugyan pályára léphetett a Williams gépével. „Normál esetben ezen a pályán jó és izgalmas versenyeket láthatunk, így már várom, hogy teljes hétvégét futhassak itt Formula–1-es autóval. Tavaly vezethettem már itt az első edzésen, és nagyon élveztem” – tekintett előre.

Latifi csapattársa, George Russell három évvel ezelőtt Hubert csapattársa volt, mindketten az ART Grand Prix-nél versenyeztek a GP3-ban. A másodéves brit versenyző érzelmes hétvégére számít, elmondása szerint „ez beárnyékolja mindazt az izgalmat, amit az okoz, hogy a versenynaptár egyik legjobb pályáján versenyezhetek”.

williamsf1_25266_hires.jpg

„De ennek ellenére versenyezni fogunk Anthoine tiszteletére. Próbálok a lehető leggyorsabb lenni, hogy érte remek show-t rendezhessünk, mint mindig”

– fűzte hozzá a korábbi GP3- és F2-bajnok.

Fotó: Williams Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8016179626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása