F1: Hamilton mellett Räikkönen is rekordot döntött Barcelonában

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamiltonon, a Mercedes brit versenyzőjén kívül Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo finn pilótája is rekordot döntött.

large-2020_spanish_grand_prix_sunday.jpg

A 35 esztendős Hamiltonnak ez volt pályafutása 156. dobogós helyezése, mellyel csúcsot állított fel a Formula–1-es Spanyol Nagydíjon. Az eddigi rekordot a hétszeres vb-győztes német Michael Schumacher tartotta, aki karrierje során 155 alkalommal állhatott dobogón.

A Formula1.com összefoglalója szerint a 40 esztendős Räikkönen immár 83 978 kilométeren át vezetett F1-es autót versenykörülmények között, ezzel a kétszeres vb-győztes spanyol Fernando Alonso rekordját döntötte meg.

A négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel hetedik lett Barcelonában, ezzel pályafutása során már több mint 3000 világbajnoki pontot gyűjtött, ami eddig csak Hamiltonnak sikerült.

A harmadik Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője karrierje 50. dobogós helyezését érte el, és csak eggyel marad el honfitársától, a kétszeres vb-győztes Mika Häkkinentől. A második Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája sorozatban ötödször állt fel a dobogóra, míg a monacói Charles Leclerc-nek ez volt az első ferraris versenye, amelyet műszaki hiba miatt kellett feladnia.

Fotó: Florent Gooden / DPPI (Alfa Romeo Racing Media)

Forrás: MTI

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8316167140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása