F1: Rajt-cél Hamilton-győzelem a Spanyol Nagydíjon
Formula–1 2020: Spanyol Nagydíj – Futam

A Mercedes kettős sikere meghiúsult, Lewis Hamiltoné viszont nem: a hetedik vb-címe felé menetelő brit ellentmondást nem tűrve szerezte idei negyedik sikerét. Max Verstappen újabb pontokat rabolt Valtteri Bottastól.

sundaybarcelona2.jpg

Valtteri Bottas pocsék rajtja miatt a negyedik helyre esett vissza, Lewis Hamilton azonban megőrizte pozícióját, így legalább az egyik Mercedes az élen tudott maradni. A pole pozíciós brit mögé Max Verstappen (Red Bull) és Lance Stroll (Racing Point) zárkózott fel, de hajszál híján a karanténból visszatért Sergio Pérez is megelőzte Bottast a másik Racing Pointtal.

Bottas egyhamar áthámozta magát Strollon, de ennél előrébb nem tudott lépni, ahogyan Verstappen is csak ideig-óráig tudta tartani Hamilton tempóját, majd megsokszorozódott addigi 1,2-1,6 másodperces lemaradása. Pedig úgy tűnt, hogy a Red Bull hasonlóan, mint az előző hétvégi 70. Évforduló Nagydíjon, megviccelheti a Mercedest, de ezúttal gumikezelésükből sem tudtak előnyt kovácsolni.

A 22. körben Verstappen, két körrel rá Hamiltonék is kemény abroncsokra váltottak, így változatlan sorrendben folytatta a körözgetést az élen haladó trió. A 38. körben felcsillant a biztonsági autó pályára lépésének halvány reménye, amikor Charles Leclerc az utolsó előtti kanyarnál megforgott és lefulladt a Ferrarival. A monacói tovább tudott menni, az SF1000-es ingatag műszaki állapotán azonban mit sem segített, így kiállni kényszerült.

15 körrel a vége előtt másodjára is kijöttek a Mercedesek, míg Verstappen jól korábban, a 66 körös 42. körében ejtette meg a cserét. A sorrendben ez hozott változást, az utolsó körökben is csak a leggyorsabb körért járó bónuszpontért indult meg a hajsza, ami Bottas javára dőlt el. Hamilton viszont rajt-cél győzelmet aratott Verstappen és Bottas előtt, míg egykiállásos stratégiájával Sergio Pérez csak egy ötmásodperces büntetés miatt bukta el a negyedik helyet. A brit mercedeses idén már negyedjére, pályafutása során pedig 88. alkalommal nyert – ez egyúttal a 156. dobogóját is jelentette, amivel egy újabb Michael Schumacher-i rekordot adott át a múltnak.

Így Stroll zárt a dobogósok mögött, de már körhátrányban, majd Pérez, Carlos Sainz (McLaren), a Pérezhez hasonlóan egykiállásos taktikát követő Sebastian Vettel (Ferrari), Alexander Albon (Red Bull), Pierre Gasly (Alpha Tauri) és Lando Norris (McLaren) szereztek még ponto(ka)t Barcelonában. Mini nyári szünet következik a Formula–1-ben, két hét múlva rendezik ugyanis a Belga Nagydíjat. A folytatást Hamilton 37 pontos előnnyel várja, Verstappen a második a pontversenyben, míg a harmadik helyezett Bottas hátránya 43 egységnyi.

A Spanyol Nagydíj végeredménye:

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9016165710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása