F2: Megint pole-ban a Ferrari-ifista, megfelezte hátrányát a bajnokságban
Formula–2 2020: Silverstone II. – Szabadedzés, Időmérő edzés

Elsőként tudott duplázni pole pozíciók tekintetében Callum Ilott, az újabb rajtelsőség pedig sokat javított bajnoki esélyein is, főleg úgy, hogy az éllovas Robert Shwartzman (és a Prema) továbbra sem találja a ritmust az Egyesült Királyságban.

unnamed_1_18.jpg

Az elmúlt négy hétvégén négy különböző versenyző zárta az élen az időmérő edzést, a sorozat azonban Silverstone-ban, a 70. Évforduló Nagydíj hétvégéjén megszakadt, ugyanis a Hungaroring után újra az UNI-Virtuosi Racing színeiben versenyző Callum Ilott elsőségét hozta a kvalifikáció. A Ferrari akadémiáján pallérozódó 21 esztendős pilóta különösen a második etapban szerepelt jól, egy jó második és harmadik szektorral a 10. helyről ugrott az élre.

A brit pilóta ezzel újabb négy pontot csípett el Robert Shwartzmannal szembeni lemaradásából, ami így megfeleződött, az orosznak pedig további rossz hír, hogy a Prema továbbra sem érzi magát otthonosan a silverstone-i pályán, mivel ezúttal is csak 11. lett, és a szabadedzésen az élen nyitó Mick Schumacher az oroszénál nagyjából egy tizeddel jobb idővel sem tudott előrébb zárni a 8. helynél.

unnamed_33.jpg

1:39.062-es körrel biztosította be a pole-t Ilott, ettől alig több mint egy tizeddel maradt el Christian Lundgaard, a múlt heti jó szereplésének köszönhetően immár az éles bajnoki küzdelem aktív tagjaként tekinthető ART-s mögött kis túlzással a Williams bérelte ki a második sort, tartalékosukkal, a camposos Jack Aitkennel, valamint a fejlesztőversenyzői pozíciót betöltő, DAMS-os Dan Ticktummal, aki az előző hétvégén megszerezte első F2-es győzelmét a sprintversenyen.

A premások ennyire látványos gyengélkedéséhez hozzájárul, hogy borzasztóan szoros a mezőny: az első tíz négy és fél tizeden, az első 17 egy másodpercen belül zárt, míg a komplett mezőny pedig két szekundomon belül. Ticktumékat Luca Ghiotto (Hitech GP), Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi), a múlt heti főfutamot megnyerő, az ex-Red Bull-juniorhoz hasonlóan elsőáldozó Nikita Mazepin (Hitech GP), Schumacher, Louis Delétraz (Charouz), valamint Yuki Tsunoda (Carlin) zárt az első tízben.

Az F3-mal egyetemben az F2-esek is meglehetősen nyugodtan nyitották a hétvégét. Az időmérő edzés hajrájában Sean Gelael (DAMS) tett tönkre néhány próbálkozását megforgásával, ezzel előcsalogatva a sárga zászlókat, míg a szabadedzésen a tridentes újonc, Marino Sato autója kapott lángra.

Arra a kérdésre, hogy pole-ját hazai pályán győzelemre is tudja-e váltani Ilott, késő délután kapunk választ. Az F2-es főfutam 16:45-kor rajtol el magyar idő szerint, az eseményeket élőben követhetjük az M4 Sporton.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9116118746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása