F1: Kvjat balesetét is kivizsgálta a Pirelli, itt az eredmény

Felmerült a gyanú, hogy Danyiil Kvjat balesetét is defektet okozta a Brit Nagydíjon, a gumibeszállító vizsgálata azonban más eredményre vezetett.

eea1_uvxsaa5ybk.jpg

Három defekt tarkította a Formula–1-es Brit Nagydíj hajráját, ehhez azonban hozzájárult, hogy Danyiil Kvjat balesete miatt a verseny első szakaszában másodjára is a mezőny elé hajtott a biztonsági autó. Látszólag az orosz Alpha Tauri-pilóta esetében is a gumi volt a hibás, a Pirelli azonban ezt az esetet is kivizsgálta, ennek érdekében a gyanús abroncsot még a milánói laboratóriumába is visszaküldte.

A Formula1.com-on tudatta a vizsgálat eredményét a hivatalos gumibeszállító: a Pirelli leszögezte, hogy nem az abroncs hibásodott meg, hanem mechanikai probléma következtében túlhevült a felni, ami miatt megégett a peremmag (ami összeköti a felnit a gumival), ezért vált le a gumi a felniről. Magának a gumi ellaposodásának nem volt közvetlen szerepe az incidensben.

A Pirelli a másik három defektnek is utánajárt, ezekben az esetekben is arra jutott az olasz-kínai cég, hogy nem termékhibáról van szó, a közismerten gumigyilkos pályán nem bírták az abroncsok a nagyjából 40 körös terhelést, ráadásul ezen a hétvégén eggyel puhább keverékeket biztosítanak a csapatok részére. Mindenesetre az újabb problémákat az előttünk álló, újabb silverstone-i hétvégén úgy igyekszik elkerülni a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), hogy a Beckettsben újabb kerékvetőket helyeztetett le, Kvjat balesetének helyszínéhez pedig gumifalat telepíttetett.

Kvjat balesete videón:

Fotó: F1 / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2116117166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása